Εντυπωσιακή είναι η ανταπόκριση των Κομοτηναίων για τα (δωρεάν) σεμινάρια που διοργανώνει η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης (Ε.Ο.Δ.) Ροδόπης με θέμα «Βασική Υποστήριξη Ζωής και Αυτόματης Εξωτερικής Απινίδωσης». Το μεγάλο ενδιαφέρον του κόσμου οδήγησε στον σχεδιασμό και δεύτερου κύκλου μαθημάτων (έναρξη στις 2/2), ενώ ήδη σε εξέλιξη βρίσκεται ο πρώτος.

ΕΟΔ 1Η εκπαίδευση, η οποία είναι βασισμένη στις τελευταίες οδηγίες του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αναζωογόνησης, γίνεται από πιστοποιημένους εκπαιδευτές στα γραφεία της Ε.Ο.Δ. Ροδόπης (Πολυλειτουργικό Κέτρο του Δήμου Κομοτηνής, παραπλεύρως ξενοδοχείου Ανατόλια).

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει θεωρητικές και πρακτικές ενότητες με στόχο την έγκαιρη αναγνώριση και αντιμετώπιση των κυριότερων απειλητικών περιστατικών για τη ζωή ενός ενήλικα, καθώς και Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ).

Στο θεωρητικό μέρος οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν αναλυτικά τα στάδια της καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης και τον τρόπο αντιμετώπισης περιστατικών ξαφνικής καρδιακής ανακοπής, χρησιμοποιώντας αυτόματο εξωτερικό απινιδωτή.

Στο πρακτικό κομμάτι εφαρμόζουν στην πράξη με την καθοδήγηση των εκπαιδευτών, όλα όσα έμαθαν στη θεωρία.

Επιλογή της Ομάδας Διάσωσης Ροδόπης είναι ο αριθμός των συμμετεχόντων σε κάθε σεμινάριο να μην υπερβαίνει τα δέκα άτομα, ώστε να διασφαλίζεται ο στόχος της εμπέδωσης των γνώσεων από τους εκπαιδευόμενους.

Τα μαθήματα απευθύνονται σε όλους τους πολίτες.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6974849749.