Συνεχίζεται μέχρι και τις 5 Μαρτίου η διαδικασία υποβολής δηλώσεων συμμετοχής στην Περιφερειακή Συνάντηση Νέων ΑΜ-Θ με τίτλο «Οι Νέοι στο Βήμα: Προβληματιζόμαστε, Συζητούμε, Προτείνουμε, για τη Δική μας Ευρώπη», που θα πραγματοποιηθεί στην Κομοτηνή στις 18 Μαρτίου και η οποία συνδιοργανώνεται από το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης – Europe Direct Κομοτηνής και την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, σε συνεργασία με τη Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης ΑΜ-Θ, με την υποστήριξη του Δήμου Κομοτηνής και του ΔΠΘ – Τμήμα Γλώσσας, Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξείνιων Χωρών.

Οι συμμετέχοντες θα είναι νέοι από 15 έως 30 ετών, ενώ για τις ανάγκες της Συνάντησης υπάρχει πρόβλεψη για δωρεάν μεταφορά των συμμετεχόντων από Δράμα, Καβάλα, Ξάνθη, Αλεξανδρούπολη και Ορεστιάδα.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την Περιφερειακή Συνάντηση Νέων και την υποβολή δηλώσεων συμμετοχής (ατομική ή συγκεντρωτική), στην ιστοσελίδα http://rym.europedirectkomotini.eu/

Η Περιφερειακή Συνάντηση Νέων θα υλοποιηθεί με αφορμή τον εορτασμό των 60 χρόνων από την υπογραφή της Συνθήκης της Ρώμης, και τον εορτασμό των 30 χρόνων Erasmus+, στο πνεύμα της ενεργούς συμμετοχής των πολιτών, και προωθώντας την αρχή του Δομημένου Διαλόγου (Structured Dialogue).

Ο διάλογος θα πραγματοποιηθεί μέσα από τέσσερις ομάδες εργασίας (working groups), με διαφορετικές θεματικές:

(α) εκπαίδευση, κατάρτιση και κινητικότητα των νέων.

(β) ενεργός πολίτης – συμμετέχω και επηρεάζω.

(γ) ανεργία των νέων και δεξιότητες του 21ου αιώνα.

(δ) νεανική επιχειρηματικότητα και καινοτομία, στις οποίες θα συμμετέχουν:

  • 15-20 νέοι ανά ομάδα που θα καλύπτουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερο φάσμα της νεολαίας (π.χ. μαθητές, φοιτητές, εκπρόσωποι συλλόγων και ευπαθών κοινωνικών ομάδων, κ.τ.λ.).
  • εκπρόσωποι των τοπικών αρχών (Δήμαρχος).
  • εκπρόσωποι των Περιφερειακών αρχών (Περιφερειάρχης, Αντιπεριφερειάρχης).
  • εκπρόσωποι του εθνικού και του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου (βουλευτές – ευρωβουλευτές).
  • εκπρόσωποι φορέων που αφορούν τους νέους (Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς, Εθνικό Συμβούλιο Νεολαίας).
  • εκπρόσωποι από τα θεσμικά όργανα της Ε.Ε. (Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο).