Στην καταγγελία της έγκρισης δέκα νέων μετατάξεων-αποσπάσεων εργαζομένων του νοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου Κομοτηνής, με συνέπεια τα οργανικά κενά της νοσηλευτικής υπηρεσίας να αυξηθούν στα 80, προχώρησαν ο Σύλλογος Εργαζομένων του νοσοκομείου και η ΠΟΕΔΗΝ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων).

Υπό τον τίτλο «Τέλος εποχής για το νοσοκομείο Κομοτηνής», το κείμενο της καταγγελίας έχει ως εξής:

«Οι εργαζόμενοι του Σισμανόγλειου Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής, καταγγέλλουν τις αθρόες ικανοποιήσεις αιτημάτων μετατάξεων και αποσπάσεων ενόψει της προεκλογικής περιόδου, με πρόφαση την εφαρμογή του μνημονιακού νόμου 4223/2013 άρθ. 54 “Μετάταξη από παραμεθόριο σε παραμεθόριο”.

Στο πλαίσιο “Του σχεδιασμού του Υγειονομικού Χάρτη της χώρας”, εξαφανίζεται από αυτόν σταδιακά η δική μας προβληματική παραμεθόριος περιοχή, αφού αποψιλώνεται από προσωπικό.

Ο υπουργός με μεγάλη ευκολία και χωρίς να λαμβάνει υπ’ όψιν του τα ήδη 70 οργανικά κενά της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου Κομοτηνής προχώρησε σε υπογραφή 10 επιπλέον, και έπονται και άλλες…

Οι εναπομείναντες αγανακτισμένοι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Κομοτηνής, στους οποίους υποσχέθηκαν βοήθεια μέσω προσλήψεων πριν τις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015, ερωτούν:

– Πως θα γίνει η αναπλήρωση των οργανικών θέσεων που προκύπτουν από αυτές; Θα έπρεπε την ίδια στιγμή που υπογράφηκαν οι εγκρίσεις για απομάκρυνση υπαλλήλων από το νοσοκομείο Κομοτηνής, να υπήρχε μέριμνα για την αναπλήρωσή τους με άλλους, άλλων παραμεθόριων περιοχών.

– Τι είδους Υπηρεσίες Υγείας μπορούν να προσφέρουν στη δοκιμασμένη  τοπική κοινωνία του Νομού Ροδόπης;

– Αυτές οι κινήσεις είναι μέρος συντονισμένου σχεδίου συρρίκνωσης και τελικά εξαφάνισης του συγκεκριμένου νοσοκομείου Σισμανόγλειου Κομοτηνής;».