Συνεχίζεται μέχρι και αύριο 2/9 στην Κομοτηνή, η εβδομάδα δωρεάν γνωριμίας με το τένις, που διοργανώνει η ακαδημία αντισφαίρισης του Συλλόγου Αδιόριστων Εκπαιδευτικών Φυσικής Αγωγής (ΣΑΕΦΑ) Ροδόπης.

Κάθε απόγευμα, στο δημοτικό γήπεδο αντισφαίρισης (δίπλα από το δημοτικό κολυμβητήριο), και ώρες 6-7 (για ηλικίες τεσσάρων έως επτά ετών), και 7-8 (για ηλικίες 8 και άνω), η υπεύθυνη και προπονήτρια της ακαδημίας Αθανασία Κόψα, μυεί τα παιδιά με παιγνιώδεις ασκήσεις αλλά και με επαφή με τη ρακέτα, στις βασικές δεξιότητες του τένις.

Οι ελαφρύτερες μπάλες, τα μικρότερα γήπεδα, και το χαμηλό φιλέ, κάνουν το τένις διασκεδαστικό και ευχάριστο, καθώς τα παιδιά βιώνουν την επιτυχία μέσα από κάθε κίνηση. Εφαρμόζοντας την παιχνιδοκεντρική μέθοδο διδασκαλίας, επιτυγχάνεται όχι μόνο η μεγαλύτερη ενεργή συμμετοχή των παιδιών, αλλά και η ανάπτυξη βασικών ικανοτήτων μέσα από τους γενικούς και ειδικούς στόχους, όπως: ανάπτυξη νευρομυϊκής συναρμογής, εκμάθηση βασικών μετακινήσεων, εκμάθηση χτυπημάτων σε στόχο, εξοικείωση και έλεγχος ρακέτας – μπάλας, εξοικείωση με την αναπήδηση και την πτήση της μπάλας, ανάπτυξη της ικανότητας αντίδρασης σε σχέση με την κίνηση της μπάλας, εκμάθηση των βασικών κανονισμών.

Το πρόγραμμα προπονήσεων όλων των τμημάτων της ακαδημίας, θα ξεκινήσει από την επόμενη εβδομάδα.

Πληροφορίες: 6976765112 (Αθ. Κόψα).