– Δεν πραγματοποιούνται διαγωνισμοί μελετών και δημοπρασίες έργων, και δεν συνεδριάζουν επιτροπές του δημοσίου που μετέχουν εκπρόσωποι του ΤΕΕ.

Οι μηχανικοί και ο τεχνικός κόσμος της χώρας συνεχίζουν και την επόμενη εβδομάδα τις κινητοποιήσεις ενάντια στην πρόταση της κυβέρνησης για το Ασφαλιστικό.

Στο πλαίσιο αυτό, συνεχίζεται η Απεργία – Αποχή όλων των Διπλωματούχων Μηχανικών από τη συμμετοχή τους σε Τεχνικά Συμβούλια Έργων και Μελετών, καθώς και από το σύνολο των Επιτροπών με τεχνικό αντικείμενο (π.χ. Επιτροπές Αρχιτεκτονικού Ελέγχου, Αυθαιρέτων, κ.λπ.), από τη Δευτέρα 21/3/2016 μέχρι και την Παρασκευή 25/3/2016.  Στην Απεργία – Αποχή συμπεριλαμβάνονται και οι Επιτροπές Δημοπρασιών Έργων και Μελετών.

Σε δήλωσή του ο Πρόεδρος του ΤΕΕ κ. Γιώργος Στασινός, αναφέρει:

«Σε μια χώρα που διαγράφονται 4.000 περίπου μηχανικοί κάθε χρόνο επειδή δεν έχουν δουλειά και δεν μπορούν να πληρώσουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές με αποτέλεσμα να συσσωρεύουν χρέη, η κυβέρνηση αποφάσισε να αυξήσει τις ασφαλιστικές εισφορές σε όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες μηχανικούς με ετήσιο εισόδημα πάνω από 12.000 ευρώ. Προφανώς αυτό οδηγεί ακόμη περισσότερους μηχανικούς εκτός επαγγέλματος. Συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια σε αυτά τα σχέδια. Ήδη δεν πραγματοποιούνται διαγωνισμοί μελετών και δημοπρασίες έργων, και δεν συνεδριάζουν επιτροπές του δημοσίου που μετέχουν εκπρόσωποι του ΤΕΕ. Συνεχίζουμε και την επόμενη εβδομάδα ακόμη πιο έντονα την προσπάθειά μας ενάντια στο σχέδιο του Ασφαλιστικού».