Οι αρχές εκτιμούν πως πρόκειται για σκληροπυρηνικό στέλεχος του ISIS – Ερευνάται πιθανή συμμετοχή του σε τρομοκρατικές ενέργειες στην Ευρώπη.


Μέλος του ISIS είναι ο Σύρος που συνελήφθη χθες στην Αλεξανδρούπολη από αστυνομικούς της τοπικής Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας.

Ο 32χρονος άνδρας έφτασε στην πόλη της Αλεξανδρούπολης μαζί με τη γυναίκα του από άλλη πόλη της Ελλάδας, προκειμένου να ζητήσουν άσυλο. Η σύζυγός του επισκέφθηκε την υπηρεσία ασύλου όπου έδωσε συνέντευξη, εκεί όμως σε κάποιες ερωτήσεις που δέχθηκε, φαίνεται πως κάτι της “ξέφυγε” και πρόδωσε το μεγάλο μυστικό του συζύγου της, τον οποίο οι αστυνομικοί άμεσα εντόπισαν και προσήγαγαν για εξακρίβωση.

Η αστυνομική έρευνα στο κινητό του τηλέφωνο σύμφωνα με το e-evros.gr αποκάλυψε «τρομακτικό υλικό» και ακολούθησε η σύλληψή του ομολογώντας ότι ήταν ενεργό στέλεχος του ISIS, ενώ το οπτικοακουστικό υλικό που βρέθηκε στο κινητό του δεν το χωράει ανθρώπινος νους (νεκρούς, κεφάλια κομμένα, τζιχαντιστές να τραγουδάνε πάνω από νεκρούς και να χλευάζουν ανθρώπους προς εκτέλεση, και πολλές άλλες σκληρές εικόνες).

Μετά από όλα αυτά, και ενώ βρισκόταν στο κρατητήριο, αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει όμως οι αστυνομικοί την τελευταία στιγμή τον πρόλαβαν και με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ διακομίστηκε στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης όπου νοσηλεύεται φρουρούμενος ενώ αναμένεται να οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης.