σλΕξιχνιάσθηκε, ύστερα από τις έρευνες της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, η ληστεία σε βάρος 70χρονου ημεδαπού που διαπράχθηκε την 24-8-2014, στην Καλαμίτσα Καβάλας.

Από τις έρευνες των αστυνομικών εξιχνιάστηκαν επίσης μία κλοπή δικύκλου και μία απόπειρα, καθώς και μία περίπτωση κλοπής καυσίμων από δίκυκλο, οι οποίες διεπράχθησαν τις νυχτερινές ώρες της 26/27-8-2014 στην Καβάλα.

Πιο συγκεκριμένα, συνελήφθη στην Καβάλα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., 43χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για ληστεία, κλοπές (τετελεσμένες και σε απόπειρα) και παραβάσεις του νόμου περί όπλων.

Ειδικότερα, ο 43χρονος, παραβίασε το ρεζερβουάρ δίκυκλης μοτοσικλέτας και αφαίρεσε από το εσωτερικό του ποσότητα καυσίμου. Μετά την καταγγελία του περιστατικού, αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., προσέτρεξαν άμεσα στο σημείο, εντόπισαν τον δράστη και επιχείρησαν να τον συλλάβουν. Αυτός, μόλις τους αντιλήφθηκε, επιβιβάστηκε σε δίκυκλο μοτοποδήλατο και επιχείρησε να διαφύγει, απορρίπτοντας στο έδαφος ένα μαχαίρι συνολικού μήκους 23 εκατοστών, ένα κράνος και τρία κλειδιά, πλην όμως ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη.

Τα παραπάνω αντικείμενα κατασχέθηκαν, όπως και ένα λάστιχο ποτίσματος και ένα πλαστικό δοχείο, τα οποία βρέθηκαν στην κατοχή του δράστη και στο σημείο της κλοπής.

Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε, προέκυψε ότι το δίκυκλο με το οποίο προσπάθησε να διαφύγει ο 43χρονος, το είχε αφαιρέσει από την πόλη της Καβάλας, καθώς επίσης ότι το ίδιο χρονικό διάστημα, επιχείρησε να αφαιρέσει ακόμη μία δίκυκλη μοτοσικλέτα, χωρίς να καταφέρει να ολοκληρώσει την πράξη του.

Από τη συνέχιση της αστυνομικής έρευνας, προέκυψε επίσης, ότι ο 43χρονος, την 24-8-2014, τις πρώτες πρωινές ώρες, στην Καβάλα, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, προσέγγισε 70χρονο ημεδαπό λαχειοπώλη, και με την απειλή κυνηγετικού όπλου αφαίρεσε την τσάντα του, η οποία περιείχε μεταξύ άλλων λαχεία συνολικής αξίας 400 ευρώ περίπου, το χρηματικό ποσό των 20 ευρώ και καταλόγους κερδών από κληρώσεις λαχείων.

Σε έρευνες που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί σε δύο οικίες στις οποίες διαμένει ο δράστης, εντόπισαν μεταξύ άλλων και κατάσχεσαν:

  • 1 κοντόκανη κυνηγετική καραμπίνα
  • 2 μαχαίρια, συνολικού μήκους 33 και 29 εκατοστών
  • 4 καταλόγους κερδών από κληρώσεις λαχείων, τα οποία είχε αφαιρέσει κατά τη διάπραξη της ληστείας
  • 3 φυσιγγιοθήκες
  • 99 κυνηγετικά φυσίγγια
  • 2 σκούφοι
  • 1 καπέλο
  • 3 γάντια

Μέρος από τα κατασχεμένα αντικείμενα εντοπίσθηκαν σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη στο πάτωμα του ενός σπιτιού.

Το αφαιρεθέν δίκυκλο μοτοποδήλατο και το κράνος, αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη τους.

Ο δράστης έχει απασχολήσει επανειλημμένα κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για κλοπές.