Εξιχνιάσθηκε άμεσα, ύστερα από τις έρευνες των ανδρών του Αστυνομικού Τμήματος Γενισέας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ξάνθης, η απόπειρα ληστείας σε βάρος 77χρονης ημεδαπής που διαπράχθηκε χθες το πρωί.

Πιο συγκεκριμένα συνελήφθη από τους αστυνομικούς ένας 26χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για απόπειρα ληστείας, παράβαση του νόμου περί όπλων, απλή σωματική βλάβη και φθορά ξένης ιδιοκτησίας.

Ειδικότερα, χθες το πρωί, ο δράστης, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, εισήλθε στην οικία της ηλικιωμένης και με την απειλή μαχαιριού απαίτησε από αυτήν να του παραδώσει χρήματα, ωστόσο η 77χρονη αντέδρασε, με αποτέλεσμα ο δράστης να ασκήσει σε βάρος της σωματική βία τραυματίζοντάς την ελαφρά.

Στη συνέχεια ο νεαρός κατευθύνθηκε στην αποθήκη της οικίας, αναζητώντας χρήματα, χωρίς όμως και πάλι αποτέλεσμα, και επέστρεψε ξανά στο εσωτερικό του σπιτιού, όπου αντιλαμβανόμενος ότι η ηλικιωμένη κάλεσε με το κινητό της τηλέφωνο βοήθεια, προκάλεσε φθορές και τράπηκε σε φυγή προς άγνωστη κατεύθυνση χωρίς να αφαιρέσει οτιδήποτε.

Μετά την καταγγελία του περιστατικού, υπήρξε άμεση κινητοποίηση των αστυνομικών, οι οποίοι πραγματοποίησαν εκτεταμένες έρευνες, με αποτέλεσμα να εντοπίσουν και να συλλάβουν τον δράστη ο οποίος έχει επανειλημμένως απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για κλοπές.

Η 77χρονη μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης, όπου της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και αποχώρησε.