ιεροσυλοςΈνας 33χρονος ημεδαπός συνελήφθη στη Δράμα από αστυνομικούς του τοπικού Τμήματος Τροχαίας, κατηγορούμενος για κλοπή και απείθεια, ενώ στη σχετική δικογραφία περιλαμβάνεται και 31χρονος ημεδαπός συνεργός του ο οποίος δεν συνελήφθη.

Αναλυτικότερα, στον Καλό Αγρό Δράμας, οι δύο δράστες διέρρηξαν Ιερό Ναό και αφού αφαίρεσαν από το εσωτερικό του και το παγκάρι, διάφορα αφιερώματα πιστών (τάματα) και το χρηματικό ποσό των 48 ευρώ, επιβιβάστηκαν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και τράπηκαν σε φυγή.

Ύστερα από σχετική καταγγελία, υπήρξε άμεση κινητοποίηση των αστυνομικών της Δράμας, με αποτέλεσμα να εντοπίσουν στη Δράμα το όχημα των δραστών.

Σε σήμα στάσης που ακολούθησε, ο 31χρονος οδηγός του δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και πραγματοποίησε επικίνδυνους ελιγμούς, με αποτέλεσμα να προσκρούσει σε σταθμευμένο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, προκαλώντας σε αυτό φθορές.

Ακολούθως οι δράστες εγκατέλειψαν το όχημα και τράπηκαν σε φυγή προκειμένου να αποφύγουν τη σύλληψη, πλην όμως, μετά από πεζή καταδίωξη, οι αστυνομικοί κατάφεραν να ακινητοποιήσουν και να συλλάβουν τον 33χρονο.

Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο όχημα των δραστών καθώς και στην κατοχή του 33χρονου, βρέθηκαν όλα τα αφαιρεθέντα αντικείμενα και το χρηματικό ποσό, τα οποία κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στον εφημέριο του Ιερού Ναού.

Κατασχέθηκαν επίσης το αυτοκίνητο, ένας σιδηρολοστός και ένα ζευγάρι πλαστικά γάντια.

Και οι δύο δράστες έχουν απασχολήσει επανειλημμένα κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για το ίδιο αδίκημα.