Για κακουργηματική απάτη συνελήφθη σύμφωνα με δημοσίευμα του “Ελεύθερου Τύπου”, ο 53χρονος μεγαλοεπενδυτής με το ξένο fund “Aiglon SLP” από το Λουξεμβούργο, που είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον εξαγοράς και επαναλειτουργίας της πρώην Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας (ΕΝΚΛΩ).

Η υπόθεση για την οποία συνελήφθη, αφορά την πώληση το 2012 έναντι 135.000 ευρώ, φωτοβολταϊκών στην Ηλεία, “τα οποία ήταν του γείτονα!”, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας. Σε βάρος του  εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης από το 2015 για κακουργηματική απάτη και καταδικαστική απόφαση με ποινή φυλάκισης 8 μηνών για υπεξαίρεση. Ο 53χρονος συνελήφθη στις 23 Οκτωβρίου στο Λαγονήσι από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Αναζητήσεων Αρχείου και Ταυτοτήτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Τον Σεπτέμβριο του 2016 ο εκπρόσωπος του επενδυτικού σχήματος “Aiglon SLP” είχε στείλει επιστολή στη σύνδικο της διαδικασίας πτώχευσης της ΕΝΚΛΩ, εκφράζοντας ενδιαφέρον εξαγοράς μέρους της πτωχευτικής περιουσίας της εταιρείας και νέων επενδύσεων, ενώ τον περασμένο Μάιο είχε καταθέσει σχετική πρόταση στη Γραμματεία του Τμήματος Πτωχεύσεων, προς την εισηγήτρια της πτώχευσης, με σκοπό την επαναλειτουργία δύο εργοστασίων στην Κομοτηνή και ενός στη Νάουσα.

Η πρόταση είχε προκαλέσει αισιοδοξία στους πρώην εργαζομένους της εταιρείας, ενώ η σύνδικος Ελένη Χρονοπούλου δήλωνε στον Ελεύθερο Τύπο: «Δεν ξέρουμε ακόμα και σήμερα ποια είναι τα ελληνικά συμφέροντα πίσω από την επένδυση. Όλο το προηγούμενο διάστημα τα μόνα νομιμοποιητικά έγγραφα που είχα λάβει από τον εκπρόσωπο του επενδυτή, ήταν σε φωτοτυπία δύο σελίδες όπου αναφέρεται το όνομα του εκπροσώπου, το κεφάλαιο σύστασης που ανέρχεται στις 12.500 ευρώ, το τραπεζικό γραφείο επενδύσεων στον Παναμά, και η ημερομηνία σύστασης. Επομένως, οι όποιες αναφορές για επανεκκίνηση εργοστασίων της πτωχευμένης εταιρίας, στοχεύουν μάλλον στον εντυπωσιασμό, αφού ουδέποτε μου δόθηκε οποιοδήποτε επίσημο έγγραφο ούτε βέβαια αρνήθηκα τη συνεργασία μου, παρ’ όλο που το όλο θέμα κινείται αποκλειστικά και μόνο στο παρασκήνιο. Από την πλευρά μου καλώ τον επενδυτή να αγοράσει τα εργοστάσια».

πηγή: eleftherostypos.gr

επιμέλεια: inkomotini.gr