Συνελήφθη στον νομό Καβάλας από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, 17χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Λιβύης, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας επτά μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Συρίας και Ιράκ.

Ειδικότερα, στην Εθνική Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν σήμα στάσης στον 17χρονο που οδηγούσε Ι.Χ. επιβατηγό, όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς. Εισήλθε στην Εγνατία Οδό Ξάνθης – Καβάλας, κατευθύνθηκε προς το λιμάνι Φίλιππος Β’, και τελικά ακινητοποίησε το όχημα επιχειρώντας να διαφύγει πεζός, ωστόσο ακινητοποιήθηκε άμεσα και συνελήφθη από τους αστυνομικούς με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Τροχαίας Καβάλας. Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, διαπιστώθηκε ότι η παρουσία και μεταφορά των μη νόμιμων μεταναστών.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του 17χρονου περιλαμβάνει επίσης παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, καθόσον οδηγούσε χωρίς να έχει δίπλωμα οδήγησης…

Το αυτοκίνητο κατασχέθηκε και ο νεαρός συλληφθείς θα οδηγηθεί στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών.