Ένας 60χρονος ημεδαπός και ένας 32χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Πακιστάν, συνελήφθησαν από αστυνομικούς των Ομάδων Δημόσιας Ασφάλειας των Τμημάτων Ασφάλειας Κομοτηνής και Δράμας στο πλαίσιο στοχευμένων αστυνομικών δράσεων για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου καπνικών προϊόντων, και σε βάρος τους σχηματίστηκαν ξεχωριστές δικογραφίες για παραβάσεις της νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα και του νόμου περί ειδικού φόρου κατανάλωσης κατά περίπτωση.

Ο 60χρονος ημεδαπός συνελήφθη στον χώρο διεξαγωγής της εβδομαδιαίας λαϊκής αγοράς Κομοτηνής να κατέχει με σκοπό την πώληση, 967 πακέτα τσιγάρων για τα οποία δεν έχουν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί. Στην κατοχή του βρέθηκαν επίσης το χρηματικό ποσό των 100 ευρώ, 505 κενές νάιλον συσκευασίες και 14 αναπτήρες.

ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΟ ΤΣΙΓΑΡΩΝ ΚΑΠΝΟΥ 2Ο 32χρονος Πακιστανός συνελήφθη στην Εθνική Οδό Δράμας – Καβάλας, αφού μετά από αστυνομικό έλεγχο στο Ι.Χ. επιβατηγό αυτοκίνητό του, καθώς και στην οικία του στη Δράμα, εντοπίστηκαν:

– 1.130 πακέτα τσιγάρων για τα οποία δεν έχουν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί.

– 43 νάιλον συσκευασίες με καπνό, συνολικού βάρους 2.150 γραμμαρίων, για τον οποίο δεν έχουν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί.