διΦυγόποινος ο ένας, από το 2012.

Οκτώ διαρρήξεις και δύο απόπειρες, σε σπίτια και επιχειρήσεις που είχαν διαπραχθεί το τελευταίο δίμηνοσε χωριά του Έβρου, εξιχνιάστηκαν ύστερα από έρευνες των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ορεστιάδας.

Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν στο Ορμένιο Έβρου, δύο Βούλγαροι, ηλικίας 29 και 35 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές.

Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν τους δύο δράστες να έχουν διαρρήξει και να εισέρχονται στο εσωτερικό οικίας, τους συνέλαβαν, και από την έρευνα που ακολούθησε, προέκυψε ότι το τελευταίο διάστημα εισέρχονταν παράνομα στην Ελλάδα και προέβαιναν σε διαρρήξεις σπιτιών και επιχειρήσεων της περιοχής.

Ειδικότερα, διέρρηξαν επτά σπίτια και μία επιχείρηση, αφαιρώντας διάφορα χρυσαφικά – κοσμήματα, φο – μπιζού, εξαρτήματα κινητών τηλεφώνων και δύο κινητά τηλέφωνα, ενώ αποπειράθηκαν να διαρρήξουν άλλες δύο οικίες, χωρίς όμως να τα καταφέρουν.

Στην κατοχή τους βρέθηκε μέρος από τα κλοπιμαία, το οποίο κατασχέθηκε και αποδόθηκε στους ιδιοκτήτες τους, καθώς επίσης δύο διαρρηκτικά εργαλεία και ένας φακός, που κατασχέθηκαν.

Σημειώνεται ότι ο 37χρονος, είχε παραβιάσει εξαήμερη τακτική άδεια που του χορηγήθηκε από Κατάστημα Κράτησης της Ελλάδος τον Μάιο του 2012, όπου ήταν έγκλειστος για διακεκριμένες κλοπές, καθώς επίσης ότι σε βάρος του εκκρεμούσε Ένταλμα Σύλληψης από τις Ελληνικές Δικαστικές Αρχές για το ίδιο αδίκημα.