Πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια  Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης  συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής Ισότητας  όπου από το στέλεχος της Μονάδας Β΄ της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης,  κ. Χριστίνα Ταβουλτσίδου, παρουσιάστηκε το πρόγραμμα που σχεδιάζει και υλοποιεί η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2020 και αφορά σε γυναικείες δράσεις απασχόλησης και καταπολέμησης της φτώχειας.

Για την απασχόληση υλοποιούνται ήδη δράσεις για δημιουργία θέσεων εργασίας στον τομέα του πολιτισμού – τουρισμού, ενώ για την καταπολέμηση της φτώχειας πραγματοποιούνται προγράμματα για τη λειτουργία παιδικών σταθμών και την ένταξη ατόμων με ειδικές ανάγκες στην εργασία.

Στον τομέα της ισότητας των φύλων έχει προκηρυχθεί πρόγραμμα για τη συνέχιση της λειτουργίας των Συμβουλευτικών Κέντρων καταπολέμησης της βίας που λειτουργούν στην Περιφέρεια, καθώς επίσης και του Ξενώνα Φιλοξενίας κακοποιημένων γυναικών.

Τέλος, πραγματοποιούνται ή προετοιμάζονται δράσεις που αφορούν ευπαθείς ομάδες πληθυσμού (επιχειρησιακό πρόγραμμα για τους ΡΟΜΑ,  πρόγραμμα υγείας για ανασφάλιστους  και άτομα κάτω από τα όρια της φτώχειας).

Η συνεδρίαση έλαβε χώρα υπό την Προεδρία του Αναπληρωτή Προέδρου της Επιτροπής, αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης Χρήστου Μέτιου, ενώ συμμετείχαν ακόμη η Εκτελεστική Γραμματέας της Περιφέρειας ΑΜ-Θ Ζωή Κοσμίδου, τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου Γεωργία Χειράκη και Στυλιανή Γκανιάτσου-Ελευθεριάδου, η εκπρόσωπος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων ΑΜ-Θ Αφροδίτη Καρελιάδου, η εκπρόσωπος των Γυναικείων Οργανώσεων της Περιφέρειας ΑΜ-Θ Αλίκη Τσιαμούρα, η εκπρόσωπος της Γ.Γ. Ισότητας Φωτεινή Στριτάκη, η κ. Ζουμπουλιά Κουκουβέλα από την Π.Ε. Έβρου και η κ. Ισμήνη Στεργιαννίδου-Σιανίδου από την Π.Ε. Ροδόπης.