Μουσική βραδιά με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, αφιερωμένη στη μνήμη της Κομοτηναίας υψιφώνου Μαρίας Περπερίδου, η οποία έφυγε από κοντά μας πριν από έναν χρόνο, στο άνθος της ηλικίας της, μετά από άνιση μάχη με τον καρκίνο, τον οποίο αντιμετώπισε με εξαιρετική γενναιότητα, συνδιοργανώνουν την Παρασκευή 30 Ιανουαρίου και ώρα 8.30 μ.μ. στο Πολιτιστικός & Συνεδριακό Κέντρο – Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής, η Αντικαρκινική Εταιρεία Ροδόπης και ο Σύλλογος Μουσικών Εκπαιδευτικών Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Στη συναυλία συμμετέχουν η Χορωδία Κομοτηνής «Εύμολπος», συνάδελφοι και φίλοι της Μαρίας από Ωδεία της Αλεξανδρούπολης και της Κομοτηνής, καθώς και συνάδελφοι και μαθητές της από το Μουσικό Σχολείο Κομοτηνής. Θα παρουσιαστεί ένα ιδιαίτερα πλούσιο ρεπερτόριο, με έργα για σόλο όργανα, έργα μουσικής δωματίου και έργα για χορωδία και ορχήστρα.

Η Μαρία Περπερίδου ήταν απόφοιτος της Μουσικής Ακαδημίας της Φιλιππούπολης και του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου, καθηγήτρια του Μουσικού Σχολείου Κομοτηνής και του Θρακικού Ωδείου, Διευθύντρια της Χορωδίας του Δήμου Κομοτηνής και της Χορωδίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Εμφανίστηκε ως υψίφωνος και ως διευθύντρια χορωδίας στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής, και σε πολλές άλλες αίθουσες συναυλιών στην Ελλάδα και στη Βουλγαρία, ενώ υπήρξε ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Μουσικών Εκπαιδευτικών Α.Μ.–Θ. με τον οποίο συμμετείχε σε πολυάριθμες εκδηλώσεις ευγενώς προσφερθείσα. Επίσης συνεργάστηκε ποικιλοτρόπως με την Αντικαρκινική Εταιρεία Ροδόπης, προσφέροντας πολύτιμες υπηρεσίες ως καλλιτέχνης και ως ενεργός πολίτης με κοινωνικές ευαισθησίες για τις ανάγκες της Εταιρείας.