Με τους βουλευτές Ροδόπης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Μουσταφά Μουσταφά και Αϊχάν  Καρά Γιουσούφ,  συναντήθηκε το ∆ιοικητικό Συμβούλιο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ροδόπης, ξεκινώντας νέο κύκλο επαφών εν όψει της κατάθεσης του νομοσχεδίου για την Υγεία .

«Θεωρούμε τις συναντήσεις αυτές επιβεβλημένες λόγω της κρισιμότητας των προβλημάτων, τα οποία εκτός των φαρμακοποιών, απασχολούν  καθημερινά  τους ασθενείς και τους ασφαλισμένους», αναφέρεται σε ανακοίνωση του συλλόγου, και υπογραμμίζεται:

ΦΣ«Αναμένουμε από τη νέα Κυβέρνηση, σε πρώτη φάση να καταργήσει όλα τα μνημονιακά μέτρα, τα οποία και δεν έχουν κατ’ αρχήν κανένα δημοσιονομικό κόστος. Να καταργηθούν δηλαδή τα μέτρα εκείνα με τα οποία παραδίδεται το φάρμακο και η διακίνησή του στα χέρια ισχυρών οικονομικών κέντρων, όπως π.χ. με: το δικαίωμα ένας να έχει πολλές άδειες φαρμακείου, το πλήρως απελευθερωμένο ωράριο του «ανοίγω και κλείνω όποτε θέλω» και το οποίο ήδη σε πολλές περιοχές απειλεί να γκρεμίσει το σύστημα εφημεριών- διανυκτερεύσεων, τη δυνατότητα συστέγασης του φαρμακείου με άλλο κατάστημα (βλ. πολυκαταστήματα), την εκτίναξη των συμμετοχών των ασθενών στα ύψη με τις λεγόμενες ασφαλιστικές τιμές, την κατάργηση της Γνώμης του Συλλόγου στις άδειες ίδρυσης φαρμακείου, την κατάργηση του ∆ικαστικού στα Πειθαρχικά Συμβούλια, τη νομοθέτηση των e-shop Φαρμακείων, τη χορήγηση εκτός των φαρμακείων των συμπληρωμάτων διατροφής που λαμβάνουν άδεια κυκλοφορίας από τον ΕΟΦ και του βρεφικού  γάλακτος 1ης βρεφικής ηλικίας, τα οποία συνταγογραφούνται».