Ενημέρωσαν τους συνομιλητές τους για θρησκευτικά θέματα της μουσουλμανικής μειονότητας Θράκης.

Συναντήσεις με τους Πρέσβεις των Μουσουλμανικών Αραβικών χωρών στην Αθήνα, πραγματοποίησαν οι Σοφολογιώτατοι Μουφτήδες Κομοτηνής και Ξάνθης, κ.κ. Μέτσο Τζεμαλή Μέτσο και Μεχμέτ Εμίν Σινίκογλου.

Αρχικά οι Μουφτήδες συμμετείχαν στη δεξίωση που παρέθεσε ο Πρέσβης του Κουβεϊτ στην Αθήνα κ. Saud Faisal Saud AlDaweesh σε γνωστό ξενοδοχείο της πρωτεύουσας, και είχαν επαφές με εκπροσώπους και διπλωμάτες μουσουλμανικών χωρών που ήταν επίσης προσκεκλημένοι.

Κατόπιν επισκέφθηκαν τον νέο Πρέσβη της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου στην Αθήνα, κ. Φαρίντ Μονίμπ, σε μια συνάντηση που διεξήχθη σε εξαιρετικό κλίμα, όπου οι κ.κ. Τζεμαλή και Σινίκογλου ευχήθηκαν στον κ. Μονίμπ καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα. Επίσης, τον ευχαρίστησαν για τη θερμή υποδοχή που είχαν επιφυλάξει οι αρχές και οι αξιωματούχοι της Αιγύπτου κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψής τους στο Κάιρο τον περασμένο Νοοέμριο. Ο Αιγύπτιος Πρέσβης ενημερώθηκε από τους Μουφτήδες για τα θρησκευτικά θέματα της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης καθώς και για τις αρμοδιότητες των Μουφτειών στην περιοχή. Οι Μουφτήδες προσκάλεσαν τον Πρέσβη της Αιγύπτου να επισκεφθεί τη Θράκη και να ξεναγηθεί στα μουσουλμανικά θρησκευτικά μνημεία της.

Τέλος, οι κ.κ. Τζεμαλή και Σινίκογλου, επισκέφθηκαν και τον επίσης νέο Πρέσβη του Κατάρ στην Αθήνα κ. Abdulaziz Ali Al-Naama, σε πολύ καλό κλίμα και αυτή, όπου ο Πρέσβης ενημερώθηκε και αυτός για τα θρησκευτικά θέματα που αφορούν τη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης καθώς και για τις δικαιοδοσίες των Μουφτήδων.