φωτο8207

Συναντήσεις με τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες Ξάνθης Παντελεήμων, Αλεξανδρούπολης Άνθιμο, Διδυμοτείχου Δαμασκηνό,  Μαρωνείας Παντελεήμων και Χίου Μάρκο, καθώς και με τους Βουλευτές Χουσεΐν Ζεϊμπέκ (ΣΥΡΙΖΑ – Ξάνθης), Αϊχάν Καρά Γιουσούφ (ΣΥΡΙΖΑ – Ροδόπης), Μαρίνο Ουζουνίδη (Ανεξάρτητοι Έλληνες – Έβρου), Σταυρούλα Ξουλίδου (Ανεξάρτητοι Έλληνες – Β’ Θσσαλονίκης) και Τέρενς Κουίκ (Ανεξάρτητοι Έλληνες – Επικρατείας), είχε η ηγεσία του Υπουργείυ Παιδείας και θρησκευμάτων.

Ο Υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος, ο Υφυπουργός Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας Θρησκευμάτων Γιώργος Καλαντζής, ο Γενικός Γραμματέας Δια Βίου Μάθησης Δημήτρης Τσιρώνης, ο Γενικός Γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας Χρήστος Βασιλάκος, ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής Σωτήρης Γκλαβάς,  ο διευθύνων σύμβουλος του Εθνικού Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης, και ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Σάββας Μελισσόπουλος, ενημερώθηκαν από τους Ιεράρχες για θέματα της Εκκλησίας στη Θράκη, με τον Μητροπολίτη Ξάνθης να σημειώνει πως «η Θράκη είναι πρότυπο ειρηνικής συμβίωσης ανθρώπων με διαφορετικές θρησκείες και πολιτισμούς».

Από την πλευρά του ο κ. Λοβέρδος σημείωσε πως «η Εκκλησία και η Πολιτεία πορεύονται μαζί και συνεργάζονται για το καλό όλων. Το έργο και η προσφορά των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών είναι ανεκτίμητο, στηρίζει την συνοχή της ελληνικής κοινωνίας, αλλά και τη διεθνή εικόνα της χώρας».

Οι Βουλευτές έθεσαν στην ηγεσία του Υπουργείου θέματα που αφορούν την εκπαίδευση στους νομούς της Θράκης, ενώ η ηγεσία του Υπουργείου συμμετείχε και στον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό του Πολιούχου της Ξάνθης, Τιμίου Προδρόμου.

φωτο8151

φωτο8216

φωτο8134

φωτο8237