Στο περιφερειακό δίκτυο της ΕΡΤ ΑΜ-Θ, και στους δημοσιογράφους Σαμή Καραμπουγιούκογλου και Βασιλική Μαχαίρα, μίλησε ραδιοφωνικά ο Υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στάθης Γιαννακίδης. 

  • Για τα έργα που εγκρίθηκαν στην ΑΜΘ

Μετά την έγκριση της χρηματοδότησης έργων αποκατάστασης από τις πλημμύρες του Ιουνίου στη Χρυσούπολη, καθώς και τη χρηματοδότηση μελετών για την ωρίμανση σημαντικών έργων του Δήμου Μύκης, και απαντώντας σε σχετική ερώτηση, σχολίασε ότι και η Τοπική Αυτοδιοίκηση πρέπει να είναι σε ετοιμότητα για να επιτυγχάνεται ο μέγιστος βαθμός συνεργασίας. «Από πλευράς μας υπάρχει και η δυνατότητα και η θέληση», υπογράμμισε.

Υπενθύμισε, δε, ότι με βάση τα Αναπτυξιακά Συνέδρια που πραγματοποιήθηκαν σε κάθε Περιφέρεια, έχει εκπονηθεί ένα μίνιμουμ σχέδιο ανάπτυξης. Ειδικότερα για την ΑΜ-Θ, από τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού πριν από έναν χρόνο στην Κομοτηνή, έκανε γνωστό ότι προχωρούν δύο σημαντικά έργα, αυτά των Μονάδων Επεξεργασίας Απορριμμάτων (ΜΕΑ)  σε Καβάλα και Αλεξανδρούπολη. «Στη μεν πρώτη ξεπεράστηκαν τα προβλήματα που υπήρχαν με τη χωροθέτηση, το έργο ξεμπλοκαρίστηκε, και υπάρχουν οι αναγκαίοι πόροι για να υλοποιηθεί σύντομα. Στη δε δεύτερη περίπτωση της Αλεξανδρούπολης, το έργο έχει φτάσει ήδη στη φάση του διαγωνισμού», σημείωσε.

  • Για την αναφορά Τσίπρα στη μειονότητα, στα Ηνωμένα Έθνη

Σχολιάζοντας την αναφορά του Πρωθυπουργού στη μειονότητα κατά την ομιλία του στα Ηνωμένα Έθνη, σημείωσε ότι αυτό που πρέπει να γίνει κατανοητό είναι ότι η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τη μειονότητα ως Έλληνες πολίτες για τους οποίους μεριμνά και έχει αποδείξει ότι διαθέτει την τόλμη να προχωρά σε μεταρρυθμίσεις σε πολλά επίπεδα για την άρση των αγκυλώσεων και των λαθών όλων των προηγούμενων δεκαετιών.

  • Για τη ΣΕΚΑΠ και τη συνάντηση με τον Ιάπωνα Πρέσβη και τον CEO της JTI

Μιλώντας για την επίσκεψη που είχε την Τρίτη στο γραφείο του από τον Ιάπωνα Πρέσβη και το Διευθύνοντα Σύμβουλο της JTI και της ΣΕΚΑΠ, σημείωσε ότι από την πλευρά του θεωρεί σημαντικό ότι υπάρχει ενδιαφέρον και ότι θα μείνει το εργοστάσιο ανοιχτό, καθώς έχουν προηγηθεί αγώνες, ιδιαίτερα από τους εργαζόμενους. Εκτίμησε, δε, θετικά, το πρόγραμμα επενδύσεων που σχεδιάζει η εταιρία λέγοντας πως αυτά είναι ζητήματα για τα οποία μπορούν να μιλήσουν οι ιδιοκτήτες. «Όχι μόνο η συνέχιση της λειτουργίας του εργοστασίου, αλλά η αναβάθμισή του και η προστασία των θέσεων εργασίας, είναι ζητήματα που διεκδικεί η περιοχή, ενώ  η κυβέρνηση στηρίζει συνολικά τον κλάδο του καπνού», ανέφερε.

  • Για τις προοπτικές της κάνναβης

Η κάνναβη αποτελεί μια νέα αγορά που βρίσκεται υπό διαμόρφωση στην Ελλάδα και δεν δρα ανταγωνιστικά αλλά συμπληρωματικά με τον καπνό, ανέφερε απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την παρουσία του στα εγκαίνια της Έκθεσης Cannabis Expo στη Θεσσαλονίκη. «Ιδιαίτερα αν επενδύσουμε στα πλεονεκτήματα της κάνναβης, μπορεί να δράσει συνδυαστικά για να ενισχύσουμε συνολικά την αγροτική παραγωγή, αλλά κυρίως τη σύνδεση με τον μεταποιητικό τομέα, την αύξηση των θέσεων εργασίας και την προσέλκυση ξένων επενδύσεων», είπε, εξηγώντας ότι στο πλαίσιο αυτό θα βρίσκεται την Παρασκευή στην Expo Cannabis της Θεσσαλονίκης.

  • Για την Έκθεση Serrexpo

Τέλος αναφέρθηκε και στην Έκθεση Serexpo των Σερρών που θα εγκαινιάσει το βράδυ της Παρασκευής 28/9, λέγοντας ότι διαπιστώνει τόλμη στην προσπάθεια για εξωστρέφεια των επιχειρήσεων της περιοχής. «Πρόθεσή μας να στηρίξουμε αντίστοιχα εγχειρήματα σε όλη την Ελλάδα» σχολίασε.