Η κυρία Μαίρη Δαργινίδου είναι η πρώτη γυναίκα εκπαιδευτικός μηχανολόγος που διορίστηκε στη Ροδόπη. Από φέτος (θα) είναι και η πρώτη Διευθύντρια του Εσπερινού Επαγγελματικού Λυκείου, ενός σχολείου με τις δικές του «δυσκολίες», ιδιομορφίες, αλλά και αρετές και προοπτικές.

– Δηλώνει «πολύ περήφανη γι’ αυτό το σχολείο, και όχι μόνο για τους μαθητές μας, αλλά και για το εκπαιδευτικό προσωπικό που είναι χρόνια στο σχολείο· εξαιρετικοί επιστήμονες αλλά κυρίως άνθρωποι με πνεύμα συνεργατικότητας, και πρωτίστως ιδιαίτερης ευαισθησίας στα όποια προβλήματα των μαθητών».

– Υπογραμμίζει πως «όταν ξέρεις ότι υπάρχει θέληση για σπουδές αλλά δεν υπάρχει η δυνατότητα του φροντιστηρίου, κάνεις και επιπλέον ώρες στο σχολείο προκειμένου να δεις να πραγματοποιείται το όνειρο στα μάτια των μαθητών σου. Και ευτυχώς αυτό το πετυχαίνουμε πάντα».

Πόσο σπάνιο είναι για ένα Επαγγελματικό Λύκειο να έχει γυναίκα διευθύντρια;

Στον χώρο της εκπαίδευσης αν και πλειοψηφούν οι γυναίκες, καταλαμβάνουν τις λιγότερες θέσεις στη διοίκηση. Έχουν περάσει σχεδόν τριάντα χρόνια από τότε που ερευνητές των ΗΠΑ έθεσαν το ερώτημα: “Γιατί οι γυναίκες να διδάσκουν και οι άνδρες να διοικούν;”. Σήμερα η γυναίκα εκπαιδευτικός συμμετέχει ισότιμα στην εκπαίδευση και μπορεί να κατακτήσει υψηλότερες θέσεις, αρκεί να το θελήσει. Δεν θεωρώ πλέον σπάνιο να υπάρχει γυναίκα δ/ντρια σε ΕΠΑ.Λ., διότι στην κοινωνία μας θεωρείται ακόμη πιο περίεργο, έως και….αμφίβολο θα έλεγα, να κάνει μαθήματα στα μηχανολογικά εργαστήρια μια γυναίκα. Το βίωσα ήδη πριν χρόνια μιας και ήμουν η πρώτη γυναίκα μηχανολόγος που διορίστηκε στον νομό μας. Ακόμη θυμάμαι την καχυποψία με την οποία με αντιμετώπιζαν οι μαθητές, κυρίως σε θέματα μηχανών. Κατά τη συνεργασία όμως που έχω με αντίστοιχα σχολεία άλλων νομών, συμπέρανα πως στον συγκεκριμένο τύπο λυκείων υπερτερούν οι γυναίκες. Ίσως γιατί εισάγουν έναν διαφορετικό τρόπο άσκησης της ηγεσίας στην εκπαίδευση, έναν τρόπο που καλλιεργεί τις σχέσεις και την ανάπτυξη. Σε έρευνα που έκανε ο Krüger από το 1994 έως το 1999, φάνηκε ότι ξεχωρίζουν για την ικανότητά τους να αναπτύξουν και να μοιραστούν ένα όραμα, για τη δέσμευσή τους στο συνεργατικό στυλ λήψης αποφάσεων, και για το ότι αντιλαμβάνονται τους εαυτούς τους ως συντονιστές οι οποίοι αξιοποιούν και ενθαρρύνουν τους άλλους για το κοινό καλό, πραγματοποιούν περισσότερες εκπαιδευτικές δραστηριότητες και ξοδεύουν περισσότερο χρόνο σε εκπαιδευτικά θέματα σε σύγκριση με τους άνδρες.

Τι πιστεύετε ότι σας έφερε σε αυτή τη θέση;

Τι με έφερε σ’ αυτήν τη θέση; Θεωρώ ότι ο κάθε υπάλληλος με το πέρασμα των χρόνων θα πρέπει να εξελίσσεται. Η θέση του δ/ντή όμως είναι και μια πρόκληση επίτευξης στόχων και οραμάτων. Με την εμπειρία των χρόνων παίρνεις από κάθε σχολείο τα θετικά, καταρρίπτεις τα αρνητικά, και με τα προσωπικά σου οράματα προσπαθείς να “κτίσεις” κατά το δυνατόν το ιδανικό σχολείο. Μια έρευνα έδειξε πως και η απόφαση να γίνει κάποιος διευθυντής, καθορίζεται, για τις μεν γυναίκες από την επιθυμία τους να γίνουν εκπαιδευτικοί ηγέτες, για τους δε άνδρες, από τον μισθό.

Τι είδους δυσκολίες υπάρχουν – αν υπάρχουν – ή προκλήσεις, σε ένα Επαγγελματικό σχολείο, για μια γυναίκα διευθύντρια;

Οι δυσκολίες που προκύπτουν δε νομίζω πως έχουν σχέση με το φύλλο του εκάστοτε δ/ντή, πιθανόν όμως οι διαπροσωπικές σχέσεις να διευκολύνονται όταν είσαι γυναίκα. Δεν είναι τυχαίο, ξέρετε, που οι περισσότεροι εκπαιδευτικοί είναι γυναίκες, ένα επάγγελμα που συνάδει με τον ρόλο της γυναίκας ως μητέρας και ως υπεύθυνης για τη φροντίδα και ανατροφή των παιδιών. Οι περισσότερες γυναίκες το αποφεύγουν όμως, είτε γιατί δεν αισθάνονται ικανές να αναλάβουν υψηλές θέσεις στην εκπαίδευση εξαιτίας των διπλών απαιτήσεων της διοίκησης και της οικογένειας, είτε γιατί η “ανδρική” εικόνα διοίκησης είναι μη ελκυστική σε πολλές γυναίκες. Αυτό ίσως όμως εξηγεί τον λόγο που οι Ελληνίδες διευθύντριες είναι πιο αποδεκτές από τους μαθητές και τους γονείς· γιατί οι ηγετικές τους προσεγγίσεις διαφέρουν από το αντιλαμβανόμενο αυταρχικό στυλ των ανδρών διευθυντών.

ΕΠΑΛΠεριγράψτε μας το προφίλ του σχολείου σας.

Το εσπερινό ΕΠΑ.Λ. έχει τις ιδιομορφίες του λόγω της ποικιλομορφίας των μαθητών που φοιτούν σε αυτό. Οι περισσότεροι από αυτούς είναι εργαζόμενοι και διακρίνεις στα μάτια τους μια δίψα για μάθηση, για πραγματοποίηση του ονείρου τους που για διάφορους λόγους εγκατέλειψαν στην εφηβία. Άνθρωποι που δεν το κάνουν για επαγγελματική εξέλιξη αλλά γιατί το θέλουν, γιατί θεωρούν πως πράγματι το σχολείο παρέχει παιδεία, για να γεμίζουν τον χρόνο τους δημιουργικά, γιατί προσφέρουν στον εαυτό τους πάνω απ’ όλα. Δεν λείπουν βέβαια και οι πιο ευέξαπτοι έφηβοι που βρίσκονται στο σχολείο, επειδή αναγκάζονται να εργαστούν λόγω οικογενειακών και κοινωνικών προβλημάτων, αλλά κι αυτοί με το πέρασμα του χρόνου εγκλιματίζονται στο σχολικό περιβάλλον. Είμαι πολύ περήφανη γι’ αυτό το σχολείο, και όχι μόνο για τους μαθητές μας, αλλά και για το εκπαιδευτικό προσωπικό που είναι χρόνια στο σχολείο· εξαιρετικοί επιστήμονες αλλά κυρίως άνθρωποι με πνεύμα συνεργατικότητας, και πρωτίστως ιδιαίτερης ευαισθησίας στα όποια προβλήματα των μαθητών. Ξέρετε, όταν ο μαθητής απαιτεί και διψά για μάθηση, τότε και οι εκπαιδευτικοί είναι αναγκασμένοι να δώσουν όσα περισσότερα μπορούν. Όταν ξέρεις ότι υπάρχει θέληση για σπουδές αλλά δεν υπάρχει η δυνατότητα του φροντιστηρίου, κάνεις και επιπλέον ώρες στο σχολείο προκειμένου να δεις να πραγματοποιείται το όνειρο στα μάτια των μαθητών σου. Και ευτυχώς αυτό το πετυχαίνουμε πάντα.

Τι προοπτικές επαγγελματικής αποκατάστασης προσφέρει ένα Επαγγελματικό Λύκειο;

Όσοι μαθητές θέλουν πραγματικά να συνεχίσουν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, το πετυχαίνουν. Ήδη πολλοί από αυτούς φοιτούν σε όλες της σχολές του ΔΠΘ. Βοηθά βέβαια σε αυτό, και το μπόνους των εσπερινών λυκείων, αφού σε κάθε πανεπιστημιακή σχολή δίνονται συγκεκριμένες θέσεις για αποφοίτους εσπερινών λυκείων, οπότε στην ουσία είναι σα να διαγωνίζονται μεταξύ τους. Tα ΕΠΑ.Λ. είναι σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όπου χορηγείται εκτός από το απολυτήριο – ισότιμο με αυτό του Γενικού Λυκείου – και πτυχίο επιπέδου 3, το οποίο δίνει ένα επιπλέον δικαίωμα στους αποφοίτους να ασκήσουν στον ιδιωτικό τομέα το επάγγελμα της ειδικότητας του τομέα που έχουν επιλέξει, ή να διοριστούν σε αντίστοιχη θέση στον δημόσιο τομέα σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.