Διήμερο συνέδριο αφιερωμένο στην τέχνη της διπλωματίας, υπό τον τίτλο «Open Diplomacy Days», θα διοργανώσει στην Αθήνα, στις 5 και 6  Μαρτίου 2016, η Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Association of International Relations Students Hellas», η οποία ξεκίνησε πρόσφατα την δραστηριοποίηση της στην Ευρώπη, και συγκεκριμένα, το ελληνικό παράρτημα της οργάνωσης για την υποστήριξη  των φοιτητών των διεθνών σχέσεων.

Σκοπός της AIRS είναι να παρέχει τα κατάλληλα μέσα και εφόδια στους φοιτητές διεθνών σχέσεων και πολιτικών επιστημών, μέσα από την εκπροσώπηση σε διεθνή επιστημονικά συνέδρια, internships σε διεθνείς οργανισμούς και συνεργάτες, σεμινάρια σχετικά με τις εξελίξεις στη διεθνή διπλωματία, αλλά και προσομοιώσεις λειτουργίας διεθνών οργανισμών.

ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ ΟΚΤο πρώτο συνέδριο του ερχόμενου Μαρτίου, θα έχει την υποστήριξη πολλών ξένων πρεσβειών που είναι εγκατεστημένες στην Ελλάδα, και θα αποτελείται από τρία μέρη:

α) Προσομοίωση διπλωματικής αποστολής, που έχουν αναλάβει επιφανείς ακαδημαϊκοί και διπλωματικοί υπάλληλοι, όπου οι συμμετέχοντες θα λάβουν τον ρόλο πρέσβεων, διπλωματικών υπαλλήλων και στελεχών διεθνών οργανισμών, και θα παρακαθήσουν σε επίσημο δείπνο όπου θα κληθούν να λάβουν αποφάσεις για την επίλυση των διαφορών των χωρών που λαμβάνουν μέρος.

β) Συνέδριο σχετικά με τον ρόλο της οικονομικής διπλωματίας και τον ρόλο της διπλωματίας στην επίλυση της ελληνικής οικονομικής κρίσης.

γ) Επισκέψεις και ευκαιρία για networking meetings με στελέχη πρεσβειών και διεθνών οργανισμών που είναι εγκατεστημένοι στην Ελλάδα – Ομιλίες και workshops από διπλωματικούς υπαλλήλους. 

Οι τρεις κορυφαίοι συμμετέχοντες, θα λάβουν τη χρυσή πρόσκληση για συμμετοχή στο ετήσιο αντίστοιχο συνέδριο που θα φιλοξενηθεί στη Βιέννη και θα στελεχωθεί από τους καλύτερους συμμετέχοντες πανευρωπαϊκά.

Παράλληλα με το συνέδριο, οι διοργανωτές έχουν εξασφαλίσει να αφήσουν ακόμα και τους πιο απαιτητικούς νέους «διπλωμάτες» ικανοποιημένους, καθώς έχουν κλείσει συνεργασίες με κορυφαίες εταιρείες που θα κληθούν να φιλοξενήσουν στις εγκαταστάσεις τους.

ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ ΜΙΚΡΟΌσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν μπορούν να συμπληρώσουν την επίσημη φόρμα αίτησης ώστε να επιλεγούν στο πρόγραμμα στο:

https://airs.typeform.com/to/G5bJlA

Περισσότερες πληροφορίες και updates, δίδονται από το facebook:

https://www.facebook.com/events/858246327628992/

https://www.facebook.com/internationalrelationsA/?fref=ts

Η τοποθεσία του συνεδρίου, που θα διεξαχθεί σε κεντρικό υπερπολυτελές ξενοδοχείο της πρωτεύουσας, θα δημοσιευθεί μόνο σε όσους έχουν συμπληρώσει επιτυχώς την φόρμα και έχει εγκριθεί η συμμετοχή τους από την αρμόδια επιτροπή αξιολόγησης.