Συνάντηση Τσίπρα με νέους Έλληνες επιστήμονες στο Λονδίνο και με τον Αρχιεπίσκοπο Μεγάλης Βρετανίας

"Η Ελλάδα μπορεί να αναδειχθεί σε χώρα-σταθμό για την επιστημονική έρευνα, τις νέες τεχνολογίες, τις νεοφυείς επιχειρήσεις".
ΤΣΙΠΡΑΣ ΛΟΝΔΙΝΟ (3)

“Η Ελλάδα μπορεί να αναδειχθεί σε χώρα-σταθμό για την επιστημονική έρευνα, τις νέες τεχνολογίες, τις νεοφυείς επιχειρήσεις, τα νέα συνεργατικά εγχειρήματα”, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας με νέους Έλληνες επιστήμονες και εργαζόμενους στο Λονδίνο.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Ελληνικό Κέντρο Λονδίνου, και η οποία διήρκεσε περισσότερο από δύο ώρες, ο Πρωθυπουργός, που έγινε δεκτός με ενθουσιασμό από τους συνομιλητές του, είχε την ευκαιρία να γνωριστεί και να συζητήσει μαζί τους για όσα απασχολούν τους νέους επιστήμονες που εργάζονται στη βρετανική πρωτεύουσα, καθώς επίσης και για όσα έχει σκοπό να πράξει η ελληνική κυβέρνηση την επόμενη περίοδο προκειμένου η χώρα μας να γίνει πιο ελκυστική. “Η χώρα μας παράγει λαμπρούς νέους επιστήμονες πολλοί εκ των οποίων διακρίνονται σε ιδιαίτερα απαιτητικούς τομείς της ακαδημαϊκής γνώσης και της αγοράς”, επισήμανε ακόμη ο Αλέξης Τσίπρας.
Κατά τη συνάντηση έγινε ευρεία συζήτηση για τις μεγάλες προοπτικές της Ελλάδας κατά τη μεταμνημονιακή εποχή, με τον Πρωθυπουργό να συζητά με νέα στελέχη από τον ενεργειακό τομέα, οι οποίοι τόνισαν ότι ο χώρος της ενέργειας στην Ελλάδα έχει μεγάλες δυνατότητες υπογραμμίζοντας και τη γεωπολιτική διάσταση του ζητήματος που έχει ιδιαίτερη σημασία για τη χώρα μας. Ο Πρωθυπουργός συνομίλησε και με νέους Έλληνες από συνεργατικά σχήματα στον τομέα του Software και της πληροφορικής γενικότερα. Συζητήθηκαν ειδικότερα οι τρόποι ώστε που θα αξιοποιηθούν ώστε η Ελλάδα να συνεχίζει να παράγει καινοτόμες επιχειρηματικές προσπάθειες, οι οποίες όμως θα μένουν στη χώρα. Παράλληλα αναφέρθηκαν μέτρα ενίσχυσης και της νεοφυούς επιχειρηματικότητας, με τον Πρωθυπουργό και τους Υπουργούς Γιώργο Χουλιαράκη και Δημήτρη Λιάκο που τον συνόδευαν, να παρουσιάζουν τις πρωτοβουλίες που έχει πάρει η κυβέρνηση στους τομείς της χρηματοδότησης και των κινήτρων για την ενίσχυση των καινοτόμων επιχειρήσεων. Συζητήθηκαν επίσης σε βάθος οι προοπτικές ανάπτυξης των ελληνικών πανεπιστημίων καθώς και οι ευκαιρίες περαιτέρω χρηματοδότησής τους, τόσο από ευρωπαϊκούς πόρους όσο και από τον κρατικό προϋπολογισμό.
Νωρίτερα ο Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας Γρηγόριο, με τον συζήτησε για τον ρόλο της Εκκλησίας στη στήριξη της ομογένειας και για το σημαντικό κοινωνικό έργο της Εκκλησίας στην ελληνική κοινότητα της Μεγάλης Βρετανίας.

 

πηγή: documentonews.gr

επιμέλεια: inkomotini.gr

πηγή φωτογραφιών: Γ.Τ. Πρωθυπουργού / Andrea Bonetti

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood