Για μια “νέα εποχή για το ΔΠΘ” και μια “καινούρια αρχή στη σχέση του με την τοπική κοινωνία και τους θεσμικούς της φορείς”, έκανε λόγο ο βουλευτής Ροδόπης Ιλχάν Αχμέτ μετά τη επίσκεψή του στη νέα πρυτανική αρχή του ιδρύματος.

Τον βουλευτή υποδέχτηκε στο γραφείο του ο νέος πρύτανης, Αλέξανδρος Πολυχρονίδης, παρουσία των αντιπρυτάνεων Ζωής Γαβριηλίδου και Μαρίας Μιχαλοπούλου.

ΟΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ Δ.Π.Θ.Ο Ιλχάν Αχμέτ είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει στο νέο πρυτανικό σχήμα τις πρωτοβουλίες που έχει πάρει ο ίδιος για το πανεπιστήμιο, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού έργου του, παραδίδοντάς τους ειδικό τεύχος που εμπεριέχει το σύνολο των δράσεων των τελευταίων τριών ετών.

Στη διάρκεια της συζήτησης υπήρξαν αναφορές στη μειονοτική εκπαίδευση και στον κομβικό ρόλο που καλείται να διαδραματίσει το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του ΔΠΘ για την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών που μετέχουν στη μειονοτική εκπαίδευση, μετά την αποδοχή από την κυβέρνηση της τροπολογίας που εισηγήθηκε στο Κοινοβούλιο η Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης τον Φεβρουάριο του 2017.

Λόγος έγινε και για τις παρεμβάσεις του βουλευτή σε ό,τι αφορά την “προσπάθεια της κυβέρνησης να ανακινήσει ζήτημα τέταρτης Νομικής Σχολής στην Πάτρα”, και την ερώτηση που κατατέθηκε στη Βουλή “η οποία μέχρι και σήμερα παραμένει αναπάντητη εκ μέρους του υπουργού Παιδείας”, όπως σημείωσε ο ίδιος.

ilxan pritanisΟ βουλευτής Ροδόπης διαβεβαίωσε πρύτανη και αντιπρυτάνεις ότι θα βρίσκεται δίπλα στην προσπάθειά τους “για να υπάρξει αλλαγή του κλίματος που τραυμάτισε την εικόνα του Δημοκρίτειου στα μάτια της κοινής γνώμης, με καθοριστική ευθύνη της ίδιας της κυβέρνησης και των τοπικών κυβερνητικών βουλευτών κατά την προηγούμενη περίοδο”.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, “το πανεπιστήμιο δεν είναι κομματικό λάφυρο κανενός, αντιθέτως επιτελεί ύψιστο πνευματικό, επιστημονικό και κοινωνικό έργο στην περιοχή”-πρόσθεσε, δε, ότι “είναι ανάγκη το ΔΠΘ να προσεγγίσει περαιτέρω τη Μειονότητα της Θράκης ώστε να αρθούν παρεξηγήσεις και καχυποψίες που έχουν δημιουργηθεί από κάποιες πιθανώς άστοχες προσεγγίσεις του παρελθόντος“.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Ιλχάν Αχμέτ.

ilxan pritanis 1“Είχα την ευκαιρία να επισκεφθώ στην έδρα του ΔΠΘ τις νέες πρυτανικές αρχές, τον πρύτανη κ. Α. Πολυχρονίδη και τις αντιπρυτάνεις κυρίες Ζ. Γαβριηλίδου και Μ. Μιχαλοπούλου. Στην πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση που είχαμε, μου δόθηκε η ευκαιρία να τους αναπτύξω την κοινοβουλευτική μου δράση που αφορά το ΔΠΘ, τη λογική και την πολιτική φιλοσοφία που διέπει το ΚΙΝΑΛ και την προοδευτική παράταξη για το παρόν και το μέλλον του πανεπιστημίου της Θράκης. Τόνισα ότι η παρουσία των νέων πρυτανικών αρχών αποτελεί αφετηρία για να μείνουν πίσω οι πληγές του παρελθόντος. Για μια νέα αρχή. Το αναγκαίο άνοιγμα του ΔΠΘ προς τη Μειονότητά μας, οι τεράστιες ακαδημαϊκές και επιστημονικές δυνατότητες που διαθέτει, αποτελούν προκλήσεις για το μέλλον του και για το μέλλον της περιοχής μας. Είχα την ευκαιρία να εκφράσω προς τον κ. Πρύτανη και τους άμεσους συνεργάτες του, τη διαθεσιμότητα μου για να ανοίξουμε πόρτες στην Αθήνα και να αντιστρέψουμε μια πιθανώς στρεβλή εικόνα που έχει δημιουργηθεί και με ευθύνη της σημερινής κυβέρνησης. Σε κάθε περίπτωση, θα παρακολουθούμε από κοντά την πορεία των νέων πρυτανικών αρχών, βάζοντας τις βάσεις για μια υπεύθυνη και υγιή θεσμική συνεργασία που έλλειψε δυστυχώς τα τελευταία χρόνια”.