Στον Πόρο της Δημοτικής Ενότητας Φερών του Δήμου Αλεξανδρούπολης, που ανακηρύχθηκε από τον οργανισμό euroNATUR ως το «Ευρωπαϊκό Χωριό Πελαργών 2016», θα λάβει χώρα στις 17 και 18 Μαΐου 2017, η 14η Συνάντηση του Δικτύου των Ευρωπαϊκών Χωριών Πελαργών.

Στον Πόρο και στις Φέρες, που γειτνιάζουν με το Δέλτα του Έβρου, το οποίο είναι ένα προστατευόμενο Εθνικό Πάρκο και ένα από τα σημαντικότερα μέρη για την ορνιθοπανίδα στη Μεσόγειο, θα συγκεντρωθούν, θα διαβουλευτούν, θα ξεναγηθούν και θα φιλοξενηθούν, πενήντα αντιπρόσωποι από όλη την Ευρώπη, ευαισθητοποιημένοι για την προστασία των πελαργών και τη μεγάλη σημασία τους για το οικοσύστημα.

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟ FACEBOOK

Τη συνάντηση, που θα υλοποιηθεί με τη συνεργασία της Δημοτικής Ενότητας Φερών και των κατοίκων του Πόρου, θα συντονίσει ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Δέλτα Έβρου.

Μάλιστα, στις 19 και 20 Μαΐου 2017, με τη συμμετοχή του Δικτύου  των Ευρωπαϊκών Χωριών Πελαργών, θα πραγματοποιηθεί στον Πόρο και το 2ο Φεστιβάλ Πελαργών, με πολλές δράσεις και ανοιχτό για συμμετοχές από ιδιώτες, συλλόγους, σχολεία.