Δυναμικά συνεχίζει η Τράπεζα Πειραιώς την προσπάθεια ενίσχυσης της αγροτικής οικονομίας και τη στήριξη του γεωργικού εισοδήματος σε όλη την παραγωγική διαδικασία, μέσω του προγράμματος της Συμβολαιακής Γεωργίας & Κτηνοτροφίας.

Ειδικότερα, η Τράπεζα  προχώρησε σε μια νέα συμφωνία Συμβολαιακής Γεωργίας, με την εταιρεία Πατίκας Α. – Χάτσιος Β. Ο.Ε.

Η «Πατίκας Α. – Χάτσιος Β. Ο.Ε.», δ.τ. “Alfa – Vita”, έχει έδρα τη  Θέρμη Θεσσαλονίκης και ξεκίνησε τη δραστηριοποίησή της το 1976 με αντικείμενο την εμπορία νωπών φρούτων.

Πρόκειται για αμιγώς εξαγωγική εταιρεία που τροφοδοτεί με ελληνικά φρούτα πάνω από τριάντα χώρες ανά τον κόσμο, με κύριους προορισμούς τη Γερμανία, την Ισπανία, τις ΗΠΑ, τη Μεγάλη Βρετανία και το τελευταίο διάστημα την Ινδία, την Κίνα και τις χώρες της Μέσης Ανατολής. Ναυαρχίδα των εξαγωγών  της αποτελεί το ακτινίδιο (40%), και ακολουθούν ποικιλίες σταφυλιών (30%), βερίκοκα (20%) και κεράσια (10%). Η πολυετής εμπειρία των φορέων της εταιρείας, η επιχειρηματική τους δράση και τα πρότυπα συστήματα διασφάλισης ποιότητας που εφαρμόζουν, στηρίζουν τη διαρκή ανάπτυξή της.

Η επιχείρηση έχει δομήσει ένα ισχυρό δίκτυο συνεργαζόμενων παραγωγών της κεντρικής, βόρειας Ελλάδας και Θράκης, που σήμερα ξεπερνούν τους εκατό, με στόχο την παραγωγή συγκεκριμένων  προϊόντων υψηλής ποιότητας και με τελικό γνώμονα την ικανοποίηση των αναγκών του καταναλωτή. Το δίκτυο παραγωγών της ελέγχεται τακτικά από γεωπόνο – μέλος της εταιρείας, ώστε το προϊόν αλλά και η διαδικασία παραγωγής του να  πιστοποιείται ετησίως και να πληροί τις προδιαγραφές και τα κριτήρια που θέτουν διεθνείς οργανισμοί ευρωπαϊκών και άλλων χωρών.

Η εταιρεία υλοποιεί επένδυση εκσυγχρονισμού των εγκαταστάσεών της (εμβαδού 5.000 τ.μ.), η οποία έχει ενταχθεί στο Μέτρο 123Α του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης. Επόμενος στόχος της εταιρείας είναι η ανανέωση του μηχανολογικού της εξοπλισμού με την απόκτηση νέων μηχανημάτων διαλογής ακτινιδίου και κερασιού, καθώς και η δημιουργία νέων θέσεων επεξεργασίας σταφυλιού.

Μέσω του προγράμματος Συμβολαιακής Γεωργίας της Τράπεζας Πειραιώς, ο παραγωγός έχει στη διάθεσή του την απαιτούμενη ρευστότητα με άκρως ανταγωνιστικούς όρους τη στιγμή που τη χρειάζεται, αλλά και εγγυημένη την έγκαιρη πληρωμή της παραγωγής που έχει συμφωνήσει να παραδώσει στην εταιρεία. 

Η νέα αυτή συμφωνία Συμβολαιακής Γεωργίας αφορά σε ολοκληρωμένη χρηματοδοτική πρόταση και πιστοποιεί τη σταθερή βούληση της Τράπεζας Πειραιώς για την υποστήριξη του αγροτικού επιχειρείν και την ενθάρρυνση κάθε υγιούς και παραγωγικής προσπάθειας στον πρωτογενή τομέα της οικονομίας.