«Συμπαραστεκόμαστε στις κινητοποιήσεις των αγροτών και κτηνοτρόφων για τα θέματα φορολόγησής τους έξω από τα θεμιτά όρια», δηλώνει ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ κ. Γιώργος Παυλίδης, υπογραμμίζοντας την αναγκαιότητα αναδιάρθρωσης του αγροτικού τομέα «πάνω σε νέες δικτυώσεις, βάσεις και νέες δομές, με όρους αυστηρά αγροτικής διαχείρισης, χωρίς κρατικούς και κομματικούς παρεμβατισμούς, με κριτήριο το κέρδος και το συμφέρον των αγροτών, και με ισχυρή στήριξη από την πλευρά της πολιτείας».

Σε συνάντηση του Δ.Σ. της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος με εκπροσώπους της Συντονιστικής Επιτροπής των Οργανώσεων των Αγροτών – Κτηνοτρόφων και Αλιέων της χώρας, ο κ. Παυλίδης κατέθεσε συγκεκριμένα τις θέσεις:

– Ο αγροτικός τομέας είναι τομέας που πρέπει να προστατευθεί γιατί παρέχει δια της παραγωγής του υψηλή προστιθέμενη αξία στους υπόλοιπους τομείς και δημιουργεί μεγάλο αριθμό νέων θέσεων απασχόλησης.

– Η υψηλή φορολόγηση χωρίς να ληφθεί υπόψη η συνεισφορά στην εθνική οικονομία, οι κοινωνικές διαστάσεις, οι ιδιαιτερότητες και οι επισφαλείς συνθήκες παραγωγής χαμηλού εισοδήματος, μπορεί να οδηγήσει σε αποδόμηση του αγροτικού τομέα με πολλαπλές αρνητικές συνέπειες όχι μόνο για τους αγρότες αλλά και για το σύνολο της Χώρας.

– Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να συνυπολογιστεί ως δαπάνη η προσωπική εργασία και να υπάρξει φορολόγηση στους πραγματικά έχοντες υψηλά εισοδήματα και όχι ισοπεδωτική.

Για τους δε, βοσκοτόπους, εξέφρασε επιφυλάξεις αλλά και την ανησυχία του ότι «δεν πρέπει να υπάρχουν διαφοροποιήσεις ανά τη χώρα», και τέλος, για τις ζωονόσους, επισήμανε ότι στην ΑΜ-Θ «δεν μπορεί να επωμιζόμαστε το βάρος της ανάσχεσης των ζωονόσων για όλη τη χώρα με δικές μας προσπάθειες και δαπάνες», κα ότι το θέμα δεν μπορεί να αφήνει αδιάφορο το σύνολο του αγροδιατροφικού τομέα της χώρας.