ΑΝΗΛΙΚΟΙ

Δικογραφία σε βάρος τεσσάρων ημεδαπών πιτσιρικάδων, ηλικίας 20, 16, 15 και 15 ετών, για μία ληστεία, δέκα τέσσερις κλοπές, και μία απόπειρα, κατά περίπτωση, που διαπράχθηκαν το χρονικό διάστημα Μάρτιος 2014 – Οκτώβριος 2014 στην περιοχή της Ξάνθης, σχηματίστηκε από αστυνομικούς της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης.

Αναλυτικότερα, από τις έρευνες των αστυνομικών προέκυψαν τα εξής:

– Την 17-10-2014 το απόγευμα, οι δύο δράστες ηλικίας 16 και 15 ετών, μαζί με έναν άγνωστο μέχρι στιγμής συνεργό τους, πέφτοντας στον δρόμο, διέκοψαν την πορεία Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου που οδηγούσε 44χρονη ημεδαπή, στη συνέχεια άσκησαν σωματική βία σε βάρος της, και αφαίρεσαν από την κατοχή της μία ηλεκτρονική συσκευή, ένα κινητό τηλέφωνο και διάφορα αντικείμενα και  έγγραφα.

– Το χρονικό διάστημα Ιουνίου – Οκτωβρίου 2014, οι τρεις δράστες ηλικίας 16, 15 και 15 ετών, ενεργώντας από κοινού, αφαίρεσαν από την πόλη της Ξάνθης τέσσερα δίκυκλα, και διέρρηξαν στην πόλη της Ξάνθης και στο χωριό Διομήδεια, εννέα οχήματα και καταστήματα, αφαιρώντας από το εσωτερικό τους μεταξύ άλλων, τέσσερις ηλεκτρονικές συσκευές, δέκα έξι κιβώτια με οινοπνευματώδη ποτά, το χρηματικό ποσό των 80 ευρώ και δέκα πέντε κλουβιά με είκοσι επτά πτηνά, ενώ αποπειράθηκαν να διαρρήξουν άλλο ένα κατάστημα.

– Την 26-3-2014, οι δύο δράστες ηλικίας 15 και 20 ετών, διέρρηξαν οικία στην Ξάνθη και αφαίρεσαν δύο χρυσαφικά και το χρηματικό ποσό των 100 ευρώ.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών βρέθηκαν δύο από τα αφαιρεθέντα δίκυκλα, τα οποία κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.

Και οι τέσσερις νεαροί δράστες, έχουν απασχολήσει επανειλημμένα κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για κλοπές.