συλΈξι διαρρήξεις καταστημάτων που είχαν διαπραχθεί τις δύο τελευταίες εβδομάδες στην Αλεξανδρούπολης, εξιχνιάστηκαν από την τοπική Υποδιεύθυνση Ασφάλειας με αποτέλεσμα τη σύλληψη, μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, τεσσάρων ημεδαπών, ηλικίας 25, 25, 20 και 17 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα των διακεκριμένων κλοπών και αποδοχής – διάθεσης προϊόντων εγκλήματος.

Οι αστυνομικοί αρχικά εντόπισαν και συνέλαβαν τους δύο 25χρονους και τον 17χρονο, οι οποίοι λίγο νωρίτερα είχαν διαρρήξει δύο καταστήματα της πόλης αφαιρώντας τρεις τηλεοράσεις συνολικής αξίας 2.000 ευρώ περίπου.

Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε, προέκυψε ότι οι τρεις δράστες, το τελευταίο δεκαπενθήμερο, είχαν διαρρήξει τέσσερα ακόμη καταστήματα στην Αλεξανδρούπολη, αφαιρώντας τέσσερις τηλεοράσεις, συνολικής αξίας 3.000 ευρώ περίπου, τις οποίες στη συνέχεια μετέφεραν και απέκρυπταν στην οικία του 20χρονου, με σκοπό να τις διαθέσουν προς πώληση.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών οι αστυνομικοί συνέλαβαν και τον 20χρονο, και εντόπισαν έξι από τις κλαπείσες τηλεοράσεις, τις οποίες και κατάσχεσαν προκειμένου να τις αποδώσουν στους ιδιοκτήτες τους.

Κατασχέθηκε επίσης το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο το οποίο χρησιμοποιούσαν οι δράστες για την διάπραξη των κλοπών.

Ο ένας 25χρονος και ο 17χρονος, έχουν απασχολήσει και κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για κλοπές.