Εξιχνιάστηκε, έπειτα από τις έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, ληστεία σε βάρος 64χρονου ημεδαπού που διαπράχθηκε στην πόλη της Ξάνθης.

Συνελήφθησαν από τους παραπάνω αστυνομικούς, τρεις ημεδαποί, ηλικίας 32, 31 και 25 ετών, και μια 18χρονη αλλοδαπή, υπήκοος Βουλγαρίας, κατηγορούμενοι, κατά περίπτωση για ληστεία, συνέργεια σε ληστεία, παράβαση του νόμου περί όπλων και επικίνδυνη σωματική βλάβη.

Αναλυτικότερα, οι δύο ημεδαποί ηλικίας 32 και 25 ετών, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, εισήλθαν μαζί με τον 31χρονο στην οικία του 64χρονου, στην οποία βρισκόταν και η 18χρονη ως οικιακή βοηθός.

Οι δράστες για να εξαναγκάσουν τον ιδιοκτήτη της οικίας να τους παραδώσει χρήματα ή τιμαλφή, τον χτύπησαν με τη χρήση λοστών και ροπάλων σε διάφορα μέρη του σώματός του, και στη συνέχεια, αφού αφαίρεσαν τελικά το χρηματικό ποσό των 800 ευρώ περίπου και τρεις ηλεκτρικές συσκευές, τράπηκαν σε φυγή.

Στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής διερεύνησης εξακριβώθηκε η εμπλοκή της 18χρονης με προπαρασκευαστικές πράξεις στην τέλεση της  ληστείας.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των δύο δραστών ηλικίας 32 και 25 ετών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα αναδιπλούμενο μαχαίρι συνολικού μήκους 29 εκατοστών και μία σιδερογροθιά.

Ο 64χρονος μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης, όπου και νοσηλεύεται.

Ο 32χρονος διώκεται με Ένταλμα Σύλληψης από τις Ελληνικές Δικαστικές Αρχές, για παράβαση της φορολογικής νομοθεσίας, ενώ σε βάρος του εκκρεμούν τρεις καταδικαστικές αποφάσεις.

Ο 31χρονος έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για κλοπή.