Στη δράση «Tourism Digital Revolution In The Med Countries – State Of The Art And Megatrend», του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «ENI CBC MEDITERRANEAN SEA BASIN», θα συμμετάσχει το Επαγγελματικό & Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Ροδόπης.

Πρόκειται για Πρόγραμμα με αντικείμενο την ενίσχυση του αγροτουρισμού και την ανάδειξη γαστρονομικών προϊόντων.

Η απόφαση ελήφθη ομοφώνως από το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου, κατά την πρώτη του συνεδρίαση μετά και τη συγκρότηση της Διοικητικής Επιτροπής, και είναι η πρώτη απόφαση του νεοεκλεγέντος Οργάνου, μετά από εισήγηση του Προέδρου κ. Αντώνη Γραβάνη ο οποίος και τόνισε μεταξύ άλλων οτι “το Επιμελητήριο αποκτά ευρωπαϊκό προσανατολισμό με σκοπό την αξιοποίηση χρηματοδοτικών και αναπτυξιακών εργαλείων προς όφελος των επαγγελματιών του νομού μας”.   

Στο Πρόγραμμα συμμετέχουν επίσης το Λαϊκό Πανεπιστήμιο της Καζέρτα Ιταλίας (αιτών εταίρος), το Εμπορικό Επιμελητήριο Τυνησίας, και δύο πανεπιστήμια από την Παλαιστίνη και την Ιορδανία.

Ο συνολικός προϋπολογισμός εκτέλεσης του Προγράμματος ανέρχεται στο 1.450.000 ευρώ, ενώ ο προϋπολογισμός συμμετοχής του ΕΒΕ Ροδόπης, ανέρχεται στις 135.000 ευρώ.

1 3Οι Στόχοι του Προγράμματος:

  • Αξιολόγηση στοχευμένου τουρισμού σε αγροτικές περιοχές σε σχέση με την αειφόρα ανάπτυξη τοπικών γαστρονομικών προϊόντων.
  • Δημιουργία πλατφόρμας καταγραφής της εμπειρίας του πελάτη-επισκέπτη από την αρχή ως το τέλος.
  • Δημιουργία μοντέλου διαχείρισης της επισκεψιμότητας στην περιοχή.
  • Δημιουργία τριών τουλάχιστον εφαρμογών κινητού τηλεφώνου για την καταγραφή αυτών των εμπειριών και τον διαμοιρασμό τους σε πιθανούς μελλοντικούς πελάτες.
  • Δημιουργία σημείων ενημέρωσης επισκεπτών.
  • Προώθηση μέσω του διαδικτύου ώστε να γίνουν οι επισκέπτες, εκπρόσωποι της περιοχής.