Θέματα βιώσιμης ανάπτυξης και προσέλκυσης επενδύσεων στον ελληνικό αγροδιατροφικό τομέα, συζήτησαν κατά τη συνάντησή τους ο Αν. Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιάννης Τσιρώνης, και ο ομόλογός του, Υφυπουργός Διατροφής και Γεωργίας της Γερμανίας H.- J. Fuchtel.

Οι δύο υπουργοί συζήτησαν τις πολύπλευρες δυνατότητες συνεργασίας των δύο χωρών σε ζητήματα που αφορούν τον αγροτικό τομέα, όπως το άνοιγμα νέων αγορών για τα ελληνικά προϊόντα, θέματα βελτίωσης και αύξησης της παραγωγικότητας καθώς και μείωσης του κόστους παραγωγής, με τη χρήση εναλλακτικών πηγών ενέργειας.

«Είχαμε μια άκρως εποικοδομητική συνάντηση με τον ομόλογό μου, με επίκεντρο τη συνεργασία των δύο χωρών κυρίως για επενδύσεις στον πρωτογενή τομέα, αλλά και για ανταλλαγή τεχνογνωσίας και πρακτικών που θα προάγουν την συνεχή βελτίωση των όρων και του παραγόμενου ελληνικού προϊόντος», σημείωσε ο κ. Τισρώνης, και πρόσθεσε: «Η Ελλάδα έχει μοναδικά και ασυναγώνιστα σε ποιότητα αγροτικά προϊόντα, και το γεγονός αυτό από μόνο του μας καθιστά υπεύθυνους για την πλήρη αξιοποίησή τους».