ΣΤΑΛΙΟΥ

Τέλος στην ταλαιπωρία των πολιτών.

Ψηφίστηκε από το β΄ θερινό τμήμα της Βουλής η τροπολογία που κατέθεσε ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης Γιώργος Ορφανός, η οποία προβλέπει τη σύσταση και λειτουργία δύο συμβουλίων που θα επιλύουν με τον καλύτερο και πλέον επωφελή τρόπο για τους πολίτες και τους Δήμους, ζητήματα αρχιτεκτονικών διαφορών σε περιοχές διατηρητέων κτιρίων και παραδοσιακών οικισμών.

Ειδικότερα, στη σχετική τροπολογία του ΥΠΕΚΑ, προβλέπεται η ίδρυση και λειτουργία Κεντρικών Συμβουλίων Αρχιτεκτονικής (ΚΕΣΑ) και Επίλυσης Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων (ΚΕΣΥΠΟΘΑ) στο ΥΜΑΘ.

«Οι υπηρεσίες αυτές θα επιλαμβάνονται ρυμοτομικών και πολεοδομικών θεμάτων που αφορούν τη Μακεδονία και τη Θράκη, χωρίς οι ενδιαφερόμενοι πολίτες και φορείς να χρειαστεί να ταξιδέψουν μέχρι την Αθήνα, όπως συνέβαινε μέχρι σήμερα, για να επιλύσουν τα ζητήματα αυτά», τόνισε ο κ. Ορφανός  και επισήμανε πως η συγκεκριμένη νομοθετική πρωτοβουλία κινείται στην κατεύθυνση της άμεσης εξυπηρέτησης των πολιτών και της αποκέντρωσης των  υπηρεσιών της δημόσιας διοίκησης.