ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΜΟΙ ΟΚΠανηγυρίζουν οι καταληψίες του Δημαρχείου Κομοτηνής, αφού ο Νίκος Ρωμανός σταμάτησε την απεργία πείνας, μετά τη σημερινή βελτιωμένη τροπολογία του Υπουργού Δικαιοσύνης κ. Χαράλαμπου Αθανασίου, που προβλέπει εκπαιδευτικές άδειες σε κρατούμενους φοιτητές με ηλεκτρονική παρακολούθηση (βραχιολάκι), εφόσον ο κρατούμενος φοιτητής έχει παρακολουθήσει εξ αποστάσεως με επιτυχία το ένα τρίτο των μαθημάτων και των εργαστηρίων ενός ακαδημαϊκού εξαμήνου.

Η τροπολογία έγινε ομόφωνα δεκτή, μετά την απόσυρση του αιτήματος του ΣΥΡΙΖΑ για ονομαστική ψηφοφορία, αφού κρίνεται ότι ικανοποιεί το αίτημα του κρατούμενου απεργού πείνας Νίκου Ρωμανού, ο οποίος άρχισε να σιτίζεται με φρυγανιές, ενώ οι γιατροί του χορήγησαν ορό. Πάντως, συνεχίζονται οι κλινικές και εργαστηριακές εξετάσεις για να διαπιστωθούν πιθανές επιπτώσεις της πολυήμερης απεργίας πείνας στο οργανισμό του και να εκτιμηθεί ο χρόνος νοσηλείας που θα απαιτηθεί για να επανέλθει.

Προηγουμένως, σε μια από τις σπάνιες παρεμβάσεις του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας, επικοινώνησε με τον Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά και του ζήτησε να υπάρξει λύση στο θέμα Ρωμανού. Για το ίδιο θέμα επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας είχε και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Οι αλληλέγγυοι στον Νίκο Ρωμανό που είχαν καταλάβει το Δημαρχείο Κομοτηνής από την περασμένη Πέμπτη, θα πραγματοποιήσουν σε μία ώρα από τώρα (16:00) πανηγυρική συγκέντρωση και πορεία, ενώ θα ακολουθήσει η συνέλευσή τους με σκοπό την εν συνεχεία παράδοση του κτιρίου στη δημοτική αρχή. Για το θέμα έχει ήδη υπάρξει συνάντηση στον χώρο του δημαρχιακού καταστήματος με τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Κομοτηνής κ. Νότη Χαραλαμπίδη, ενώ έχει ενημερωθεί και ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Πετρίδης.

Σε μήνυμά τους, δε, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αναφέρουν:

«Ο Νίκος άνοιξε τον δρόμο! Αυτόν τον δρόμο πρέπει όλοι να τον κερδίσουμε! Πέρα από την όποια χαρά έχουμε όλοι αυτή τη στιγμή, αυτό που πρέπει να μείνει είναι το εξής: Ο Νίκος φώτισε με τον αγώνα του τον δρόμο για μια κοινωνία της δικαιοσύνης πέρα και μακριά από τη σημερινή σαπίλα. Έδειξε, επίσης, σε όλους αυτούς που καθημερινά δουλοπρεπώς υποτάσσονται στους δυνάστες και τους καταπιεστές τους, τον αυθεντικό και τον δίκαιο αγώνα, θυμίζοντάς τους το ντροπιαστικό βόλεμά τους και την υποταγή τους. Εμείς, σε όλους τους βασανιστές απαντάμε και θα απαντάμε με αγώνα και αλληλεγγύη. Το δίκαιο το έχουν οι εξεγερμένοι, και όχι οι ρουφιάνοι και οι προσκυνημένοι».