Ο χειμώνας είναι ακόμα εδώ και φροντίζει να μας το υπενθυμίζει, όχι μόνο με τις βροχοπτώσεις και τις χαμηλές θερμοκρασίες, αλλά και με τις όμορφες εικόνες από χιονισμένα τοπία. Τέτοια τοπία θα αντικρίσουν οι κάτοικοι των ορεινών και ημιορεινών περιοχών της Θράκης το πρωί της Κυριακής, μιας και οι νιφάδες του χιονιού έκαναν την εμφάνισή τους, ήδη από τα μεσάνυχτα του Σαββάτου.

Ενδεικτικές είναι οι φωτογραφίες και το βίντεο από τον μεθοριακό σταθμό της Νυμφαίας(υψόμετρο 650 μ.), που δημοσίευσαν τα Καιρικά Νέα Θράκης. Η ομάδα ερασιτεχνών μετεωρολόγων, για μία ακόμα φορά, «έπεσε μέσα» στις προβλέψεις της, αφού είχε προειδοποιήσει ότι «λόγω της πτώσης που θα παρουσιάσει η θερμοκρασία, με το πέρασμα του χαμηλού ανατολικότερα, θα σημειωθούν χιονοπτώσεις από τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές πάνω από τα 600-700 μ. υψόμετρο, ενώ όσο οδεύουμε προς τις μεσημβρινές ώρες της Κυριακής, τα υψόμετρα αυτά αναμένεται να πέσουν στα 400-500 μ. στον Κεντρικό και Βόρειο Έβρο».

Σύμφωνα πάντα με τα Καιρικά Νέα Θράκης, τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν σταδιακά από τις προμεσημβρινές ώρες της Κυριακής και θα περιοριστούν ανατολικότερα, για να σταματήσουν σχεδόν παντού μέχρι το βράδυ της ίδιας ημέρας.

Δημοσιεύτηκε από Sakis Darras στις Σάββατο, 10 Φεβρουαρίου 2018