Ένας 64χρονος ημεδαπός και μία 45χρονη αλλοδαπή, υπήκοος Γεωργίας, συνελήφθησαν στους νομούς Καβάλας και Δράμας από αστυνομικούς των τοπικών Διευθύνσεων Αστυνομίας στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου καπνικών προϊόντων, και σε βάρος τους οποίων σχηματίστηκαν ξεχωριστές δικογραφίες για παράβαση της νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα.

Συγκεκριμένα:

ΛΑΘΕΜΠΟΡΙΟ ΚΑΠΝΟΥ– Ο 64χρονος ημεδαπός συνελήφθη στη λαϊκή αγορά της Χρυσούπολης, όταν άνδρες του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος τον εντόπισαν να κατέχει με σκοπό την πώληση 127 πακέτα τσιγάρων και 15 νάιλον συσκευασίες με καπνό, συνολικού βάρους 750 γραμμαρίων, για τα οποία δεν έχουν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί.

– Η 45χρονη Γεωργιανή συνελήφθη στην Εθνική Οδό Αμφίπολης – Δράμας, όταν αστυνομικοί της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας, εντόπισαν αρχικά στο Ι.Χ. επιβατηγό αυτοκίνητο που οδηγούσε 1.500 πακέτα τσιγάρων, και ακολούθως στην οικία της, ακόμη 18 πακέτα τσιγάρων για τα οποία δεν έχουν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί.

Κατασχέθηκαν συνολικά 1.645 πακέτα τσιγάρων, 750 γραμμάρια καπνού, ένα Ι.Χ. επιβατηγό αυτοκίνητο και δύο κινητά τηλέφωνα.