Δύο ημεδαποί, ένας 32χρονος και μια 53χρονη, και δύο αλλοδαπές, υπήκοοι Βουλγαρίας, ηλικίας 38 και 30 ετών, συνελήφθησαν σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, σε χωριά της Ξάνθης και της Καβάλας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης και του Αστυνομικού Σταθμού Ορφανίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας, κατηγορούμενοι για παραβάσεις της νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα – η δικογραφία σε βάρος της 53χρονης περιλαμβάνει επίσης παράβαση του νόμου περί όπλων.

Στην πρώτη περίπτωση, σε χωριό της Ξάνθης, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, οι αστυνομικοί εκτέλεσαν συντονισμένη επιχείρηση, στο πλαίσιο της οποίας πραγματοποίησαν έρευνες στις οικίες των δύο ημεδαπών, όπου εντόπισαν και κατάσχεσαν:

Στο σπίτι της 53χρονης:

  • ποσότητα καπνού βάρους 22 κιλών για την οποία δεν έχουν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί.
  • 17 πούρα και 3 πακέτα τσιγάρων για τα οποία δεν έχουν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί.
  • 1 κυνηγετικό όπλο.
  • 16 κυνηγετικά φυσίγγια.

Στο σπίτι του 32χρονου (ο οποίος έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για κλοπές):

  • ποσότητα καπνού βάρους 9,5 κιλών, και 2 πακέτα τσιγάρων, για τα οποία δεν έχουν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί.

Στη δεύτερη περίπτωση, σε χωριό της Καβάλας, οι αστυνομικοί συνέλαβαν την 30χρονη διότι εντόπισαν στην οικία της και κατέσχεσαν 121 πακέτα τσιγάρων για τα οποία δεν έχουν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί.

Στην τρίτη περίπτωση, σε χωριό της Καβάλας, οι αστυνομικοί συνέλαβαν την 38χρονη, διότι στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητό της και σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία της, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 454 πακέτα τσιγάρων για τα οποία δεν έχουν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί, και το χρηματικό ποσό των 1.300 ευρώ – Κατασχέθηκε επίσης το όχημα της 38χρονης.