ΑΣΤΥΝΈνας 57χρονος ημεδαπός και ένας 26χρονος Αλβανός, συνελήφθησαν στην Καβάλα, κατηγορούμενοι για τα κατά περίπτωση αδικήματα της εκβίασης, απειλής, φθοράς ξένης ιδιοκτησίας και κλοπής.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε μετά από σχετική καταγγελία 38χρονου ημεδαπού, σύμφωνα με την οποία, ο 57χρονος τον απείλησε και απαίτησε εκβιαστικά από αυτόν, είτε να του παραδώσει τα κλειδιά του καταστήματος που υπεκμισθώνει από τον υιό του, είτε να του καταβάλει το χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ προκειμένου να συνεχίσει τη λειτουργία αυτού.

Ακολούθως ο 57χρονος μετέβη στο παραπάνω κατάστημα, και αφού το διέρρηξε, προβαίνοντας ταυτόχρονα σε αλλαγή κλειδαριάς, αφαίρεσε από το εσωτερικό του την ταμειακή μηχανή που περιείχε 200 ευρώ και διάφορα τιμολόγια, τα οποία παρέδωσε λίγη ώρα αργότερα καθ΄υπόδειξή του ο 26χρονος στον 38χρονο, χωρίς όμως το αφαιρεθέν χρηματικό ποσό.

Άμεσα οργανώθηκε επιχείρηση από τους αστυνομικούς, οι οποίοι πραγματοποιώντας επιστάμενες αναζητήσεις, εντόπισαν και συνέλαβαν αρχικά τον 57χρονο και λίγη ώρα αργότερα τον 26χρονο.

Ο 57χρονος έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για ληστεία.