Σε μήνυμά του προς τους «Robokom» του 6ου Δημοτικού Σχολείου Κομοτηνής, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, κ. Σάββας Μελισσόπουλος, εκφράζει τα συγχαρητήριά του στους μαθητές, στον Δ/ντή και στους εκπαιδευτικούς του σχολείου για «την άψογη οργάνωση και φυσικά για την πρωτιά τους», αναφέροντας συγκεκριμένα:

«Θερμά συγχαρητήρια στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής, το οποίο κατέλαβε την πρώτη θέση στον Περιφερειακό Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής για μαθητές Δημοτικού, στο πλαίσιο του 7ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού, με θέμα «Η δική μου πόλη».

Η όλη διοργάνωση στοχεύει στο να δώσει την ευκαιρία στα παιδιά να αναπτύξουν το ταλέντο τους, τη φαντασία τους, και τις επιστημονικές τους δεξιότητες, με σκοπό να δημιουργήσουν μια ολοκληρωμένη ρομποτική κατασκευή-μοντέλο, η οποία θα προσομοιώνει το θέμα του διαγωνισμού.

Η παρουσίαση των μαθητών βασίστηκε στη διαπίστωση ότι η Κομοτηνή είναι μία πόλη φιλική και προσβάσιμη στα άτομα με κινητικά προβλήματα, και αφορούσε έναν ανελκυστήρα.

Συγχαίρουμε τους μαθητές, τον Διευθυντή και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου για τη συμμετοχή τους, την άψογη οργάνωση και φυσικά για την πρωτιά τους.

Η συμμετοχή σε τέτοιου είδους διαγωνισμούς, εκτός από τις γνώσεις που προσφέρει, μαθαίνει στους μαθητές να επικοινωνούν, να συνεργάζονται και να εμπλέκονται σε διαδραστικές δραστηριότητες, με θέματα τα μαθηματικά, τη μηχανική και την τεχνολογία.

Ευχόμαστε καλή επιτυχία και διάκριση σε πανελλήνιο επίπεδο!».