Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΜΕ Ροδόπης συγχαίρει την εκπαιδευτική κοινότητα του 1ου ΓΕΛ Κομοτηνής και την ομάδα ρομποτικής για την κατάκτηση του 1ου Πανελλήνιου Βραβείου στον διαγωνισμό που διοργανώθηκε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά από την EDUACT (Διαγωνισμός robot game) στην Ελλάδα με τη συμμετοχή 58 ομάδων.
Βραβεύτηκαν :
1)Γκαγκά Αποστολία –Αθανασία
2)Καλοδημίδης Σωκράτης
3)Κεκέ Αμέτ Μουσταφά
4)Μασκανάκη Αικατερίνη
5)Μήτρου Νεφέλη
6)Μολλά Αχμέτ Χουσεϊν
7)Μπαλίδης Στέλιος
8)Μωρρές Ελευθέριος
9)Ψαθάς Αλέξανδρος
10) Ντούβας Αθανάσιος
Υπεύθυνοι Καθηγητές:
1)Κοκοβίδου Ελένη κλ ΠΕΟ2 Προπονήτρια
2)Καλτσίκη Ιωάννα κλ ΠΕΟ3
3)Κασάπης Αθανάσιος ΠΕ1210
Επίσης έλαβαν και το 1ο Βραβείο για την καινοτόμο λύση που πρότειναν σχετικά με τη διαχείριση απορριμμάτων.
Με τη βράβευσή τους πέτυχαν την συμμετοχή τους τον Μάιο του 2016 στην Καλιφόρνια της Αμερικής στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό.
Τα δύο προηγούμενα χρόνια πέτυχαν επίσης διάκριση κατακτώντας την 3η θέση την πρώτη χρονιά τη δεύτερη θέση τη δεύτερη χρονιά, και συμμετείχαν αντίστοιχα στον Παγκόσμιο διαγωνισμό που έγινε στην Ισπανία και Γιοχάνεσμπουργκ, εκπροσωπώντας την περίοδο εκείνη το 1Ο Γυμνάσιο Κομοτηνής. Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές αλλά και τους καθηγητές τους οι οποίοι τους συμπαραστάθηκαν σε όλη την προσπάθειά τους.
Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Ροδόπης συγχαίρει επίσης την εκπαιδευτική κοινότητα:
Του Μειονοτικού Γυμνασίου – Λυκείου Κομοτηνής που κέρδισε το πρώτο βραβείο καλύτερης ταινίας κινούμενου σχεδίου στο 2ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Ταινιών Μικρού Μήκους με την ταινία «Ο Ονειροπόλος». Η ταινία δημιουργήθηκε με αφορμή το μυθιστόρημα «Ο μικρός πρίγκιπας», μέρος του οποίου διδάσκονται οι μαθητές μας στο Γυμνάσιο. . Ένα μικρό αγόρι διαβάζει το βιβλίο και ο μικρός πρίγκιπας ζωντανεύει στο όνειρό του. Ο μικρός πρίγκιπας ταξιδεύει ξανά στη γη μας και συναντά την απρόσωπη ζωή των μεγαλουπόλεων, τη βία του πολέμου και τη σκληρότητα της προσφυγιάς. Το μικρό αγόρι ξυπνά τρομαγμένο και βρίσκει μπροστά του το μικρό πρίγκιπα. Μαζί αποφασίζουν να αλλάξουν τον κόσμο. Στη δημιουργία της ταινίας συνεργάστηκαν οι φιλόλογοι Μαρία Γκουμπίλη, Σοφία Κιόρογλου και Άρτεμις Αρχοντογεώργη μαζί με δεκαπέντε (15) μαθητές. Οι μαθητές Κουρτ Χουσείν Ερέν, Μολλά Αμέτ Αλή Εμπρού, Μολλά Μουσταφά Εμίρ, Μουσταφά Σελήν, Μποϊκλού Χασάν Χαρούν, Παντήρ Ρετζέπ Γκιζέμ και Ραήφ Ορτσούν υπογράφουν το σενάριο, ενώ οι μαθητές Καραμπεκήρ Ασλή, Μεμέτ Ασλή, Μουσταφά Βολκάν, Νουρή Μελέκ, Ντελή Χουσεϊν Εδά, Ρασήμ Διλέκ, Πισκά-Μεμεταλή Ραμπιά και Χασήμ Ετζέμ δημιούργησαν τα σκίτσα.
Του Γυμνασίου Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Σαπών διότι οι μαθήτριες και οι μαθητές του, κατάφεραν να διακριθούν με τις παραγωγές τους μέσα από 3000 συνολικά παραγωγές από όλη την Ελλάδα, ενώ από τα εννέα Γυμνάσια και Λύκεια, που διακρίθηκαν, το Γυμνάσιο Σαπών ήταν ένα από τα συνολικά τρία Γυμνάσια, που βραβεύθηκαν στη Β. Ελλάδα, ενώ τα υπόλοιπα σχολεία ήταν Γενικά Λύκεια και Ιδιωτικά Σχολεία. Το φετινό θέμα του Διαγωνισμού ήταν η προβολή της τοπικής γαστρονομίας κάθε περιοχής μέσα από τη Γαλλική γλώσσα, με υπεύθυνους καθηγητές τους Χασκή Βασίλειο και Φωλιά Αγλαΐα και οι μαθητές που βραβεύτηκαν: Μπαξεβάνη Βάνα, Μουσταφά Κιασήφ Μελίς, Οσμάν Πεχλιβάν Μπεϊζά, Πουρσανίδης Πάρης, Γιανγκαμποζίδης Μαρτίνος, Κουρού Αλή Ασλή, Καμπά Αλή Ραμπιχά, Αρήφ Μεμέτ Γκυλτζάν, Ισμαήλ Μαχμούτ Εζγκή, Μουστά Ζεϊνέπ, Μουμίν Σεμπιχά.
Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές αλλά και τους καθηγητές τους οι οποίοι τους συμπαραστάθηκαν σε όλη την προσπάθειά τους.