(φωτό: το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης, “Οι Τρεις Ιεράρχες”)

Συγχαρητήρια ανακοίνωση για τη διάκριση της ομάδας του 6ου Δημοτικού Σχολείου Κομοτηνής στον περιφερειακό διαγωνισμό εκπαιδευτικής ρομποτικής, εξέδωσε ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης «Οι Τρεις Ιεράρχες», εξαίροντας την ευαισθητοποίηση των παιδιών αναφορικά με την καθημερινότητα των ΑμεΑ, και επισημαίνοντας συνάμα την ευρύτητα του ρόλου του εκπαιδευτικού.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωση αναφέρεται:

«Στο Πρότυπο Πειραματικό Σχολείο Αλεξανδρούπολης πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 28/02/2015 ο Περιφερειακός Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής στο πλαίσιο του 7ου Πανελλήνιου σχετικού Διαγωνισμού We do Scratching”, έχοντας ως θέμα «Η δική μου πόλη».

Στον διαγωνισμό συμμετείχαν 16 ομάδες από 13 σχολεία της Περιφέρειας, και ανάμεσά τους αρκετά σχολεία της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης.

Την πρώτη θέση κατέλαβε το 6ο Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής με την ομάδα «Robokom», που ασχολήθηκε με τη δημιουργία ενός ανελκυστήρα για άτομα με κινητικά προβλήματα.

Η ομάδα του 6ου Δημοτικού Σχολείου Κομοτηνής θα εκπροσωπήσει την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης στην τελική φάση του Διαγωνισμού στην Αθήνα.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου εκφράζει τα θερμά του συγχαρητήρια σε αυτά τα παιδιά, που με ενθουσιασμό και σοβαρότητα εργάστηκαν πάνω σε ένα τόσο ευαίσθητο θέμα, και στους εκπαιδευτικούς, που με μεράκι συντόνισαν αυτή τη μεγάλη προσπάθεια, αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά ότι ο ρόλος του εκπαιδευτικού δεν περιορίζεται στα βιβλία και τη διδακτέα ύλη.

 

Συγχαίρουμε και όλες τις ομάδες των σχολείων του νομού μας που συμμετείχαν στον διαγωνισμό, και ευχόμαστε να υπάρχουν πάντα τέτοιες προσπάθειες, συμμετοχές και διακρίσεις».