Σε ανοιχτή επιστολή του προς τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας του ΔΠΘ, ενόψει της ανάδειξης του νέου Πρύτανη και των νέων Αντιπρυτάνεων, ο Πρυτανεύων του Ιδρύματος Σταύρος Τουλουπίδης, αναφέρει:

«Μια σελίδα έκλεισε, μια νέα άνοιξε.

Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι και συνεργάτες.

Η διαδικασία των εκλογών για την ανάδειξη νέων πρυτανικών αρχών στο ΔΠΘ ήταν μια κορυφογραμμή φορτισμένη πολλαπλά για το Ίδρυμά μας. Ήταν μια εσωτερική λειτουργία  από τις καλύτερες πτυχές της δημοκρατικής παράδοσής μας, ανοιχτή και διαφανής. Ήταν μια ευγενική άμιλλα ελεύθερης διακίνησης ιδεών, ανάδειξης προσώπων και των αρχών που πρεσβεύουν. Ήταν μια πανεπιστημιακή γιορτή στην οποία συμμετείχε ενεργητικά το σύνολο της κοινότητάς μας. Ήταν ένας σταθμός για το μέλλον και την προοπτική του Ιδρύματός μας. Η Σύγκλητος κι εγώ νοιώθουμε υπερήφανοι για το έργο και την προσφορά μας στο Πανεπιστήμιό μας και στην κοινωνία της Θράκης. Κάναμε το καθήκον μας υπερασπιζόμενοι την αυτονομία, την αυτοδυναμία και την ανάπτυξη του Πανεπιστημίου μας σε δύσκολες και πρωτοφανείς συνθήκες.

Είναι αυτονόητο αλλά επιθυμώ και δημόσια να συγχαρώ και να ευχηθώ καλή επιτυχία στις νέες πρυτανικές αρχές. Όπως είναι και δεδομένο ότι θα συνεργαστώ μαζί τους σε όλους τους τομείς για την κατάκτηση των στόχων που συλλογικά θέσαμε».