ΜΕΛΙΣΣΟΤην εποικοδομητική ενεργοποίηση των εκπαιδευτικών στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, στο πλαίσιο του νέου θεσμού της Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού, εξαίρει με συγχαρητήριο μήνυμά του ο Περιφερειακός Δ/ντής Εκπαίδευσης ΑΜ-Θ, κ. Σάββας Μελισσόπουλος.

Χαρακτηριστικά, αναφέρει:

«Η Περιφερειακή Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, εκφράζει τα θερμά της συγχαρητήρια σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα και τους κοινωνικούς φορείς, για τον εξαίρετο τρόπο με τον οποίο υλοποίησαν όλες τις δράσεις στο πλαίσιο της 1ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού, μιας ημέρας ενταγμένης στο ευρύτερο πλαίσιο του “Κοινωνικού Σχολείου”.

Οι αθλητικές εκδηλώσεις που οργανώθηκαν από τους εκπαιδευτικούς Φυσικής Αγωγής, με τη συμμετοχή όχι μόνο μαθητών-τριών, αλλά και όλων των εκπαιδευτικών και γονέων, ανέδειξαν τη σημασία της άσκησης και του ρόλου της στο  σύνολο της κοινωνίας του σχολείου.

Παράλληλα, όλες οι υπόλοιπες δράσεις που υλοποιήθηκαν από τους μαθητές-τριες σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων, στήριξαν τη θεματική ενότητα “Ρατσισμός και Διαφορετικότητα: Όλοι διαφορετικοί όλοι ίσοι”, και συντέλεσαν ώστε η συγκεκριμένη ημέρα να καθιερωθεί, στέλνοντας διαμέσου της  άθλησης στα παιδιά μας, το μήνυμα  του σεβασμού της διαφορετικότητας».