– Καλείται και ο Δήμαρχος Κομοτηνής να προσκαλέσει τον Πρωθυπουργό ενόψει των “Ελευθερίων”.

Συγχαρητήρια επιστολή προς τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα, απέστειλε ο Σύλλογος Ηπειρωτών Ροδόπης «Άγιος Γεώργιος ο εξ Ιωαννίνων».

Μέσω της επιστολής μάλιστα, η οποία έχει συνταχθεί δια χειρός του ιστορικού μέλους του συλλόγου κ. Κωνσταντίνου Δώδου, καλείται ο Δήμαρχος Κομοτηνής κ. Γιώργος Πετρίδης να προσκαλέσει τον κ. Τσίπρα στην Κομοτηνή κατά τις επετειακές εκδηλώσεις των “Ελευθερίων” της πόλης τον Μάιο.

Αναλυτικά η επιστολή:

«Προς:

Αξιότιμο Πρωθυπουργό της Ελλάδος Κον Αλέξη Τσίπρα, Μέγαρο Μαξίμου, Αθήνα.

Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ.

Η  Διοίκηση του Ιστορικού Συλλόγου Ηπειρωτών Νομού Ροδόπης «Άγιος Γεώργιος ο Εξ Ιωαννίνων» και τα υπερήφανα μέλη του, Σας απευθύνουν εγκάρδιο χαιρετισμό για την εκλογή Σας ως πρωθυπουργού της χώρας!

Η προέλευση Σας από τη ΜΕΓΑΛΗ ΓΗ και ιδιαίτερα από το ιστορικό ορεινό χωρίο Αθαμάνιο Άρτας, τους κατοίκους του οποίου ο Ιστορικός Στράβων χαρακτήρισε ως «ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ», περιποιεί τιμή και υπερηφάνεια στους εδώ παροικούντες Ηπειρώτες.

Να γιατί ο Ιστορικός επεφύλαξε την πιο τιμητική προσωνυμία για την Ήπειρο και την ονόμασε «ΕΥΑΝΔΡΟ».

Είστε ο πρώτος Ηπειρώτης Πρωθυπουργός μετά τους τρεις που ανέδειξε η Ήπειρος, ήτοι τον Ιωάννη Κωλέττη (1770-1847), τον Κίτσο Τζαβέλα (1847-1850) και τον Σπυρίδωνα Λάμπρο (1851-1919), η απλή αναφορά στους οποίους αποτελεί δροσοσταλίδα στη μνήμη τους.

Ατενίζουμε την Ήπειρό μας ως “Αδελφή” της Θράκης, γιατί και οι δύο έχουν κοινό χαρακτηριστικό τον εδαφικό ακρωτηριασμό, και σαν “Αδελφές”, είμαστε αποφασισμένοι πρώτοι, όπως και σε κάθε Απελευθερωτικό Αγώνα, να χαράξουμε τις φλέβες σε ενδεχόμενο νέο έρανο αίματος της Πατρίδας υπέρ της μιας ή της άλλης Αδελφής.

Ευχόμαστε επιτυχία στο έργο Σας, πρωτίστως δε στη διαπραγμάτευση για την έξοδό μας από τη φτώχεια και την ανάκτηση της Αξιοπρέπειάς μας που με απύθμενη σκληρότητα διέσυραν Διεθνώς οι Γερμανοί Ηγέτες Μέρκελ και Σόιμπλε.

Ο Αγώνας Σας, Σας καθιερώνει στη συνείδησή μας ως εκφραστή του Ήρωα της Λατινικής Αμερικής Ούγκο Τσάβες.

Κι όπως εκείνος υιοθέτησε στη ζωή του και σε κάθε περίπτωση για τη ΝΙΚΗ, το σύνθημα “Patria omuerta” (Πατρίδα ή Θάνατος), έτσι και εσείς προχωρήστε με το ίδιο σύνθημα

Με την πίστη ότι θα Σας χαιρετήσουμε από κοντά, ως προσκεκλημένο του Δημάρχου μας κ. Γεωργίου Πετρίδη για τον Εορτασμό την 14 Μαΐου 2015 της Επετείου των «Ελευθερίων» της Θράκης μας.

Διαχέουμε

Με Πατριωτικούς Χαιρετισμούς».