Αν και η συνάντηση που είχαν με τον υπουργό Επικρατείας για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου Αλέκο Φλαμπουράρη και με τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη, χαρακτηρίζεται θετική, οι πρώην εργαζόμενοι των κλωστηρίων κρατούν … μικρό καλάθι, αναμένοντας την έμπρακτη στήριξη της κυβέρνησης στο προτεινόμενο από τους ίδιους σχέδιο επαναλειτουργίας των μονάδων με τη συμμετοχή των ιδίων μέσω της κεφαλαιοποίησης των οφειλουμένων χρημάτων τους.

Η συνάντηση, στην οποία συμμετείχαν ακόμη ο δήμαρχος Νάουσας Νίκος Κουτσγιάννης, εκπρόσωποι φορέων της Νάουσας, καθώς και οι βουλευτές Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ Μουσταφά Μουσταφά και Αϊχάν Καρά Γιουσούφ, πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που αναλαμβάνουν οι πρώην εργαζόμενοι της ΕΝ.ΚΛΩ. για την επαναλειτουργία εργοστασίων της επιχείρησης, και σύμφωνα με ανακοίνωσή τους απέσπασαν τις δεσμεύσεις οτι:

« α) θα «παγώσει» άμεσα με σχετική νομοθετική ρύθμιση η διαδικασία των πλειστηριασμών της εταιρικής περιουσίας, και

β) θα διαμορϕωθεί άμεσα διυπουργική επιτροπή που θα εξετάσει ενδελεχώς τις τεχνικές παραμέτρους του σχεδίου των εργαζομένων για την επαναλειτουργία των μονάδων, σε συνδυασμό με το υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο, καθώς και τις παράπλευρες αναπτυξιακές δράσεις με βάση τη χωρική εξειδίκευση που προκύπτουν από αυτό το σχέδιο. Στην Επιτροπή αυτή θα συμβάλλουν συμμετέχοντας και οι τοπικοί βουλευτές καθώς και εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης».

Ωστόσο, σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωσή τους, «η χρονική συγκυρία κρίνεται ιδιαιτέρως κρίσιμη και δεν αϕήνει κανένα περιθώριο εϕησυχασμού, καθώς ανάλογες υποσχέσεις και δηλώσεις στήριξης έχουν γίνει και στο παρελθόν χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα έως τώρα. Για αυτόν τον λόγο οι πρώην εργαζόμενοι της ΕΝ.ΚΛΩ., δηλώνουν πως:

α) θα ενημερώσουν τους συναδέλϕους τους (στην Κομοτηνή στις 20/12 το πρωί στο εργατικό κέντρο) και τους κατοίκους κάθε περιοχής που η ΕΝ.ΚΛΩ. είχε δραστηριότητα, για όλες τις παραπάνω θετικές εξελίξεις, επισημαίνοντας τους κινδύνους που ελλοχεύουν από οποιαδήποτε καθυστέρηση στην υλοποίηση του σχεδιασμού που συζητήθηκε.

β) είναι έτοιμοι για οποιαδήποτε συνάντηση, διευκρίνιση, τεκμηρίωση του σχεδίου επαναλειτουργίας, συμβάλλοντας δημιουργικά στην άμεση υλοποίηση του.

γ) θα σταθούν σθεναρά απέναντι σε οποιαδήποτε σχεδιασμό που έχει ως στόχο τη μεταβίβαση ιδιοκτησίας, μέρους ή όλης της εταιρείας, με όρους που θα είναι σαϕώς χειρότεροι για τους εργαζομένους και τις τοπικές περιοχές, σε σχέση με το τεκμηριωμένο σχέδιο που έχουν παρουσιάσει από τον Απρίλιο».