Πενθεί ο δημοσιογραφικός κόσμος που από σήμερα είναι φτωχότερος.

Υπήρξε κορυφαίος ρεπόρτερ-δημοσιογράφος-ανταποκριτής της σύγχρονης ελληνικής τηλεόρασης, και είχε βραβευθεί επανειλημμένως από το Ίδρυμα Μπότση.

Έχασε τη μάχη για τη ζωή, σε ηλικία 62 ετών, ο δημοσιογράφος και βετεράνος πολεμικός ανταποκριτής, Γιώργος Γεωργιάδης. Πάλεψε για πολλούς μήνες με τον καρκίνο από τον οποίο νικήθηκε σήμερα, τις πρώτες πρωινές ώρες.

Ο Γιώργος Γεωργιάδης γεννήθηκε τον Οκτώβριο του 1955. Ασχολήθηκε με τη δημοσιογραφία το 1981 και υπήρξε επί τριάντα χρόνια πολεμικός ανταποκριτής.

Έκανε την πρώτη αποστολή του σε πόλεμο, το 1982, ως απεσταλμένος της Ελευθεροτυπίας στον Λίβανο. Στη συνέχεια κάλυψε τα γεγονότα της Μέσης Ανατολής και κυρίως το Παλαιστινιακό, με αποστολές στον Λίβανο, στη βόρειο Αφρική, στην Υεμένη και αλλού. Κάλυψε την εξέγερση στη Ρουμανία, την πτώση του τείχους στο Βερολίνο, τον διαμελισμό της Τσεχοσλοβακίας, το Αλβανικό, τις αλλαγές στην πρώην Σοβιετική Ένωση, και στη συνέχεια τον πόλεμο της πρώην Γιουγκοσλαβίας, τον πόλεμο του Ιράκ, τον εμφύλιο της Ρουάντα, κ.ά. Επίσης κάλυψε πολλές φυσικές καταστροφές, όπως σεισμοί σε Πακιστάν, Ανατολία, Κωνσταντινούπολη, Ινδία, Τσουνάμι στη Σρι Λάνκα. Τα τελευταία χρόνια ταξίδευε στην υποσαχάρια Αφρική και ασχολήθηκε με το προσφυγικό.

Από το 1987 μέχρι το 1989 εργάστηκε στην ΕΡΤ, και το καλοκαίρι του 1989, με ομάδα συναδέλφων του συμμετείχε στη δημιουργία του MEGA. Την ίδια χρονιά μετακινήθηκε στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ. Επίσης εργάστηκε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Καλό ταξίδι Γιώργο…