Με ανοιχτή επιστολή της η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (ΕΑΑΣ) Ξάνθης, απευθύνει έκκληση συνεισφοράς προς το ευρύ κοινό ενόψει της προσπάθειας συγκέντρωσης του αναγκαίου ποσού για την προμήθεια ειδών που έχουν ανάγκη τα Ελληνικά Σχολεία της Βορείου Η πείρου.

Αναλυτικά η επιστολή:

“Αξιότιμοι Κυρίες και Κύριοι.

Με την επιστολή μας θα θέλαμε να σας πληροφορήσουμε για τα Προσκυνηματικά ταξίδια τα οποία πραγματοποιούμε ετησίως στη Βόρεια Ήπειρο ως απότιση της οφειλόμενης ελάχιστης Τιμής στα 8.976 Ελληνόπουλα εκείνα, που στο Έπος του 1940/41, αφού πολέμησαν γενναία για την Ελευθερία της Πατρίδος, έπεσαν ηρωϊκά στα πεδία των μαχών της Βορείου Ηπείρου.

Δυστυχώς μέχρι και σήμερα συνεχίζουν να παραμένουν σχεδόν στο σύνολό τους άταφοι, με τα οστά τους διάσπαρτα στα πεδία των μαχών ή προσωρινά θαμμένοι σε ομαδικούς τάφους και σε οστεοφυλάκια περιμένοντας την έγκριση για την ταφή τους.

Στο πλαίσιο των ταξιδιών μας επισκεπτόμαστε και τα σχολεία της Ελληνικής Ομογένειας. Από το 2015 έχουν πραγματοποιηθεί τέσσερα ταξίδια στα οποία προσφέραμε βιβλία και γραφική ύλη δύο φορές στο Δημοτικό – Γυμνάσιο «Όμηρος» στη Χιμάρα, στο οποίο φοιτούν περίπου 110 Ελληνόπουλα, και τρεις φορές στο Ελληνοαλβανικό Δημοτικό – Γυμνάσιο της Ιεράς Μητροπόλεως Αργυροκάστρου «Πνοή Αγάπης», στο οποίο φοιτούν μαθητές της Εθνικής Ελληνικής Ομογένειας αλλά και Αλβανόπουλα, που έχουν ως δόγμα τους τη Χριστιανική Ορθόδοξη Πίστη.

Στις επισκέψεις αυτές τα παιδιά των σχολείων και οι δάσκαλοι και καθηγητές τους, μας υποδέχτηκαν με μεγάλη χαρά και ευχαρίστηση, εκδηλώνοντας την απέραντη ευγνωμοσύνη τους για τα βιβλία, τη γραφική ύλη και τα αναλώσιμα υλικά που τους μεταφέραμε.

Αισθάνονται ότι εμείς που ζούμε στη Μητέρα Πατρίδα την Ελλάδα, δεν τους ξεχνούμε, και είμαστε στο πλευρό τους αναγνωρίζοντας έμπρακτα με την επίσκεψή μας το Εθνικό καθήκον που επιτελούν, κρατώντας ζωντανό τον Ελληνισμό και την Ελλάδα στην ευαίσθητη αυτή περιοχή της Ελληνικής Εθνικής Ομογένειας.

Τα “δώρα” μας ήταν από προσφορές των μελών μας, όπως και άλλα που μας χορήγησαν ή διέθεσαν ευγενικά οι Αρχές και οι συμπολίτες μας από την Ξάνθη και όχι μόνο.

Το ταξίδι που θα πραγματοποιήσουμε στο άμεσο μέλλον είναι στις 25-27 Αυγούστου 2017, και θα επισκεφθούμε την Κορυτσά, όπου βρίσκονται το Ελληνικό Δημοτικό – Γυμνάσιο «Όμηρος» και το Λύκειο «Πλάτων», ενώ η επόμενη επίσκεψή μας είναι στα σχολεία στη Χιμάρα και στο Αργυρόκαστρο στις 12-15 Οκτωβρίου 20’17.

Σε επικοινωνία με τους διευθυντές και τους δασκάλους των σχολείων, μας ενημέρωσαν ότι οι βιβλιοθήκες των σχολείων γέμισαν, και ταυτόχρονα μας παρακάλεσαν στις φετινές επισκέψεις μας, αν είναι δυνατόν, να τους μεταφέρουμε  είδη που χρειάζονται στα σχολεία, από τα ακόλουθα:

  • Γραφική ύλη (κόλλες Α4 για φωτοτυπίες και εκτυπώσεις, μολύβια, στυλό, χάρακες, γομολάστιχες, κ.λπ.).
  • Τέσσερα CD players με θύρες USB και MP3 (το κόστος κυμαίνεται στα 55-60 € / τεμάχιο).
  • Δύο αφυγραντήρες (το κόστος ανέρχεται σε 250 € / τεμάχιο).
  • Μπάλες και άλλα αθλητικά είδη.

Απευθυνόμαστε σε όλους και παρακαλούμε για την οποιαδήποτε προσφορά σας από τα παραπάνω είδη μέχρι τις 22 Αυγούστου 2017.

Τα είδη παραδίδονται στα Σχολεία με «Πρωτόκολλο Χρέωσης – Επίδοσης» στο οποίο αναφέρεται ο δωρητής.

Υπεύθυνος: Αντιπρόεδρος ΕΑΑΣ Ξάνθης, Ταξίαρχος ε.α., Ιωάννης Κουτσαϊμάνης (6937409943)”.