20140702_111800[1]Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις πύλες του Ατμοηλεκτρικού Σταθμού της ΔΕΗ στην Κομοτηνή καλούν οι εργαζόμενοι της μονάδας, απόψε στις 10 και μισή το βράδυ, ενόψει της κατάθεσης προς συζήτηση του επίμαχου νομοσχεδίου για τη μικρή ΔΕΗ στη Βουλή. Σύμφωνα με το ν/σ , ο ΑΗΣ συγκαταλέγεται μεταξύ των μονάδων που εισφέρονται στη νέα εταιρεία που θα δημιουργηθεί με την πώληση του 30% της επιχείρησης.

Ανάλογες κινητοποιήσεις αναμένονται πάντως και άλλες μονάδες της ΔΕΗ στη χώρα ενώ από τα μεσάνυχτα ξεκινά η 48ωρη απεργία που προκήρυξε η ΓΕΝΟΠ.

Στον συντονισμό των κινήσεων τους, με αφορμή τις κινητοποιήσεις που ξεκινούν αποσκοπούσε συνάντηση των εργαζομένων του ΑΗΣ που πραγματοποιήθηκε νωρίς το μεσημέρι, εν αναμονή και της άφιξης συνδικαλιστών της ΓΕΝΟΠ.

Ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΑΗΣ Κομοτηνής Σάββας Σιδηρόπουλος, απήθυνε κάλεσμα για μαζική συμμετοχή πολιτών και φορέων στην αποψινή συγκέντρωση, στην οποία όπως έγινε γνωστό θα παραβρεθούν ο Δήμαρχος Γιώργος Πετρίδης κι ο Μητροπολίτης Μαρωνείας-Κομοτηνής κ. Παντελεήμων, εκφράζοντας και την συμπαράστασή τους στον αγώνα των εργαζομένων.

Ο κ. Σιδηρόπουλος σχολίασε ότι “η κυβέρνηση δεν ακούει, δεν έγινε ποτέ διάλογος για τη μικρή ΔΕΗ κι όλα δείχνουν μια βιασύνη για να κλείσει και να τελειώνει ” διευκρίνισε ότι ενδεχόμενες διακοπές στην ηλεκτροδότηση δεν έχουν σκοπό την ταλαιπωρία του κοινού αλλά την άσκηση πίεσης προς την κυβέρνηση.