Συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσουν η Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ και το Σωματείο Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Ροδόπης, την ερχόμενη Πέμπτη 26 Νοεμβρίου, στις 10 το πρωί, μπροστά στο κτίριο του ΕΟΠΥΥ (ΙΚΑ) στην Κομοτηνή.

ΣΥΝΤΑ 15«Παρά την αύξηση των εισφορών, στη Ροδόπη εξακολουθεί να υπάρχει μεγάλη έλλειψη ιατρών ειδικοτήτων, τόσο στο ΠΕΔΥ όσο και στον ΕΟΠΥΥ. Η δε κατάσταση στο νοσοκομείο με τις ελλείψεις σε ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό, είναι σε όλους γνωστή», σημειώνουν σε σχετική ανακοίνωσή τους, και υπογραμμίζουν: «Η οικονομική κατάσταση των συνταξιούχων με τις συνεχείς περικοπές των συντάξεων, συνεχώς χειροτερεύει, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να απευθυνθούν σε εξωτερικούς γιατρούς, ούτε πολλές φορές να προμηθευτούν τα φάρμακά τους. Ακόμα χειρότερα είναι τα πράγματα για όσους χρειάζονται εξετάσεις, αφού πρέπει να βάλουν το χέρι βαθιά στην τσέπη, η οποία έτσι κι αλλιώς δεν έχει και πολλά».

Οι συνταξιούχοι τονίζουν ακόμη πως «από τη σύνταξη περιμένουν να ζήσουν άνεργα παιδιά και εγγόνια», και ενόψει των επερχόμενων μέτρων, επισημαίνουν:

«Τα νέα μέτρα που έρχονται θα αποτελειώσουν ότι έχει απομείνει από τα κοινωνικοασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα του λαού. Οι συνταξιούχοι θα οδηγηθούν στη μαζική φτώχεια, ενώ τα παιδιά και τα εγγόνια τους θα εργάζονται ως τα βαθιά τους γεράματα για να πάρουν μια σύνταξη προνοιακού χαρακτήρα».

Στα αιτήματά τους, αναφέρουν:

«Να γίνουν άμεσα προσλήψεις ιατρών ειδικοτήτων στο ΠΕΔΥ και προσλήψεις στο νοσοκομείο Κομοτηνής – Δωρεάν εξετάσεις και φάρμακα».