Και η Ομοσπονδία Επαγγελματικών, Βιοτεχνικών, Εμπορικών Σωματείων Ροδόπης, συμμετέχει στις κινητοποιήσεις της Πανελλαδικής Απεργίας της 12ης Νοεμβρίου.

Μάλιστα, οργανώνει και συγκέντρωση διαμαρτυρίας, καλώντας σε συμμετοχή τα μέλη της:

«Αγαπητοί συνάδελφοι.

Ενόψει των κινητοποιήσεων της Πέμπτης 12 Νοεμβρίου 2015, σας καλούμε να συμμετάσχετε στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί την ίδια μέρα στα γραφεία της Ο.Ε.Β.Ε.Σ. Ροδόπης (Σ. Κομνηνού 13) στις 11 π.μ.

Μετά τη συγκέντρωση, θα επιδοθούν ψηφίσματα στον Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης και στον Δήμαρχο Κομοτηνής.

Παρακαλούμε για τη συμμετοχή σας».

Ο Πρόεδρος της ΟΕΒΕΣ Ροδόπης, κ. Ανέστης Βαφειάδης.
Ο Πρόεδρος της ΟΕΒΕΣ Ροδόπης, κ. Ανέστης Βαφειάδης.

Αν. Βαφειάδης: «Για μια ακόμη κυβέρνηση, οι επαγγελματίες γινόμαστε η εύκολη λεία»

Με μελανά χρώματα περιγράφει τα αδιέξοδα της αγοράς, ο Πρόεδρος της ΟΕΒΕΣ Ροδόπης, κ. Ανέστης Βαφειάδης:

«Νέο τοπίο διαμορφώνεται στον χώρο της αγοράς, τόσο της χώρας όσο και της Ροδόπης, στα τέλη του 2015, μετά από μία χρονιά πολιτικής αστάθειας, αλλεπάλληλων εκλογών, που σημάδεψαν την οικονομική ζωή της χώρας.

Η 26η Ιουνίου 2015, ημερομηνία ορόσημο, που επιβλήθηκε ο περιορισμός και ο έλεγχος κεφαλαίων (capital control), αποτέλεσε σημείο καμπής για το οικονομικό κλίμα, λόγω της δυσκολίας συναλλαγών και έλλειψης ρευστότητας, και του φόβου που κυριάρχησε, και ο οποίος με τη σειρά του οδήγησε στην περαιτέρω μείωση της κατανάλωσης και αύξηση της ύφεσης.

Επιπροσθέτως, βρισκόμαστε πλέον μπροστά  σε νέα μέτρα φορολογικά, αύξηση φορολογίας επιχειρήσεων, όπως και φημολογούμενα νέα χαράτσια υπέρ ΟΑΕΕ, που θα επιβαρύνουν περαιτέρω το εισόδημα των εμπόρων και της αγοράς.

Διαπιστώνουμε για μία ακόμη φορά, ότι οι έμποροι, επαγγελματίες, βιοτέχνες, είναι η εύκολη λεία για την κυβέρνηση, που αντί να στρέφει την προσοχή της στο πραγματικό πρόβλημα της χώρας που είναι οι υπέρμετρες δημόσιες δαπάνες και φυσικά ο εξορθολογισμός τους, στρέφεται στις γνωστές τάξεις, αλλά επί ματαίω. Διότι η υπερφορολόγηση και η επιβολή χαρατσιών, το μόνο που θα καταφέρει είναι η υστέρηση εσόδων του κράτους και η αύξηση των ληξιπρόθεσμων – ουσιαστικά ανείσπρακτων – οφειλών.

Σε τοπικό επίπεδο, η αγορά του Νομού μας δεν μπορεί να διαφέρει από το σύνολο της χώρας. Οι επαγγελματίες της Ροδόπης στενάζουν καθημερινά από το βάρος υπέρογκων πάγιων εξόδων.

Βέβαια, υπάρχουν δυνατότητες ανάπτυξης και σε τοπικό επίπεδο, ιδιαίτερα εκμεταλλευόμενοι τον κάθετο άξονα συνόρων – Νυμφαίας. Με κατάλληλες κινήσεις θα μπορούσε να γίνει η ζωογόνος οδός για την πόλη μας».