Από το απόγευμα της Δευτέρας, όταν ανακοινώθηκαν οι βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ και ΤΕΙ, 1.840 νέοι και νέες από όλη την Ελλάδα άρχισαν να ετοιμάζουν τις βαλίτσες τους προκειμένου να μετακομίσουν στην ακριτική Κομοτηνή. Οι περισσότεροι, ως συνήθως, με «βαριά καρδιά» και με αγωνία για το άγνωστο και για το μακρινό της διαδρομής που θα ακολουθήσουν. Ανάμεσά τους η Κατερίνα Τσιλιάκου από τη Λάρισα, η οποία πέτυχε την εισαγωγή της στη Σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού.

Για την Κατερίνα, ωστόσο, η διαδρομή με προορισμό την Κομοτηνή κάθε άλλο παρά άγνωστη και μακρινή φαντάζει. Είναι μια διαδρομή, που όχι μόνο τη γνωρίζει καλά, αλλά τη γοητεύει κιόλας.

katerina e1535657924384
Η Κατερίνα με τον αδελφό της, Θάνο, ο οποίος ήδη σπουδάζει στο ΤΕΦΑΑ του Δ.Π.Θ. στην Κομοτηνής

Κι αυτό, γιατί στην Κομοτηνή και μάλιστα στο ίδιο τμήμα, στο ΤΕΦΑΑ του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, έχει σπουδάσει η μητέρα της, Αρετή Παπαγεωργίου – γυμνάστρια σήμερα σε σχολείο της Σίνδου Θεσσαλονίκης – ενώ από το 2016 σπουδάζει και ο μεγαλύτερος αδελφός της, Θάνος Τσιλιάκος. Τούτων δοθέντων, με την επιτυχία της η Κατερίνα ουσιαστικά συνεχίζει μία ιδιότυπη οικογενειακή παράδοση!

Φρόντισε, μάλιστα, να το πετύχει με τρόπο πανηγυρικό, αφού στις πανελλαδικές εξετάσεις συγκέντρωσε 19.742 μόρια και εισήχθη στο ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής ως πρώτη επιτυχούσα. Αξίζει να αναφερθεί ότι με την ανωτέρω επίδοση, που περιλαμβάνει και τα 1.866 μόρια που συγκέντρωσε από τα αγωνίσματα, αποκτά ταυτόχρονα τον τίτλο της «πρώτης των πρώτων» στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.

Γίνεται από τα παραπάνω ξεκάθαρο πως για την Κατερίνα η εισαγωγή στο ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής δεν προέκυψε ως μία τυχαία εξέλιξη. Η συγκεκριμένη σχολή ήταν η πρώτη της επιλογή στο μηχανογραφικό δελτίο, αφενός μεν γιατί αγαπάει τον αθλητισμό και σκοπεύει να ασχοληθεί επαγγελματικά με την προπονητική του στίβου, αφετέρου δε γιατί αισθάνεται την Κομοτηνή ως μια πόλη οικεία, μια πόλη που θα της άρεσε να ζει, η οποία ταυτόχρονα διαθέτει τις πλέον σύγχρονες εγκαταστάσεις γυμναστικής ακαδημίας.

Βέβαια, μια μικρή ενθάρρυνση για να κάνει τη συγκεκριμένη επιλογή, είχε προφανώς και από τη μητέρα της, Αρετή, η οποία διατηρεί τις καλύτερες αναμνήσεις από την πόλης μας, μη λησμονώντας τα υπέροχα φοιτητικά χρόνια που έζησε εδώ και τους φιλόξενους ανθρώπους, που είχε την ευκαιρία να γνωρίσει.

Συγχαρητήρια, Κατερίνα, και καλή σταδιοδρομία!